HAMILTON ODNIO POBJEDU NA VN BRAZILA: / Mercedes došao do novog naslova u konstruktorskoj konkurenciji

Image
Foto: AFP

Nakon što je osvojio naslov u individualnoj konkurenciji, pogurao je Mercedes do istog u konktruktorskoj

11.11.2018.
21:05
AFP
VOYO logo

Britanac Lewis Hamilton pobjednik je Velike Nagrade Brazila na stazi u Sao Paulu, pretposljednje utrke svjetskog prvenstva formule 1. Hamilton je i prije ove utrke osigurao naslov svjetskog prvaka, a sad je titulu prije zadnje utrke sezone osigurao i Mercedes u poretku konstruktora.

Hamilton je startao s prve pozicije i izborio desetu pobjedu ove sezone, te 72. u karijeri, no vrlo lako se moglo dogoditi da ostane bez slavlja. Naime, Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu je sjajnom vožnjom i odličnom strategijom kroz boks u 40. krugu prestigao Hamiltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan dodir odlučio sve

No, ključni trenutak utrke dogodio se četiri kruga kasnije. Verstapen je bio u vodstvu kada je za puni krug pokušao proći Francuza Estebana Ocona. Uspio je, ali je Ocon pokušao vratiti izgubljenu poziciju i došlo je do kontakta između njihovih bolida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba vozača su se izvrtila, a Hamilton ih je prošao i preuzeo vodstvo. Verstappen se na koncu morao zadovoljiti drugim mjestom, dok je treći bio Finac Kimi Raikkonen u Ferrariju. Hamilton je povećao svoju prednost pred konkurentima i utrku prije kraja sezone ima 383 boda, Nijemac Sebastian Vettel je drugi sa 302 boda, a treći je Raikkonen sa 251 bodom.

Trijumfom Hamiltona, ali i petim mjestom Finca Valtterija Bottasa, Mercedes je osvojio naslov u poretku konstruktora jer sada ima 67 bodova više od Ferrarija. Sezona završava za 14 dana u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo