Play ponuda

FORMULA 1 / Obvezno cijepljenje za sve vozače, osoblje, pa čak i slavne goste: 'Nećemo priznavati nikakve iznimke'

Image
Foto: Profimedia

'F1 će tražiti od svih članova skupine putujućeg osoblja da budu potpuno cijepljeni i neće priznavati nikakve iznimke'

31.1.2022.
17:25
Profimedia
Play ponuda

Svi vozači koji će se natjecati u Svjetskom prvenstvu formule 1 sljedeće sezone, kao i svi oni koji će bilo kojim poslom ili nekim drugim razlogom morati boraviti u prostoru boksova na utrkama, morat će biti cijepljeni protiv Covida-19, priopćili su u ponedjeljak iz tvrtke Liberty Media koja polaže prava na organizaciju. 

Image
Vijesti iz Formule 1 /

Kimi Raikkonen vraća se u sljedećoj utrci, Vettel ostaje u Aston Martinu

Image
Vijesti iz Formule 1 /

Kimi Raikkonen vraća se u sljedećoj utrci, Vettel ostaje u Aston Martinu

Odluka o obveznom cijepljenju dobila je zeleno svjetlo

"F1 će tražiti od svih članova skupine putujućeg osoblja da budu potpuno cijepljeni i neće priznavati nikakve iznimke", objavio je glasnogovornik.

Obveza se odnosi na sve djelatnike koji dolaze u kontakt s vozačima ili se nalaze u prostoru boksova za vrijeme utrka iz kalendara svjetskog prvenstva, što uključuje i predstavnike medija, predstavnike Međunarodne automobilističke federacije (FIA), kao i slavne osobe koje nerijetko koriste priliku da se nađu u središtu akcije ovog visokooktanskog spektakla.

Odluka o obveznom cijepljenju dobila je 'zeleno svjetlo' još u prosincu na sastanku Svjetskog odbora za automobilistički sport koji djeluje pod okriljem FIA-e.

F1 u sljedećoj rekordne 23 Velike nagrade

Formula 1 bi u sljedećoj sezoni trebala imati rekordne 23 Velike nagrade u svom kalendaru. Nakon što su u posljednje dvije sezone bivale odgođene, ponovno bi se trebale održati Velike nagrade Singapura, Japana, Kanade i Australije.

Nova sezona, u kojoj će zbog novih pravila doći do radikalne promjene u dizajnu bolida, trebala bi započeti 20. ožujka Velikom nagradom Bahreina, gdje će momčadi imati i službena testiranja vozila od 10. do 12. ožujka.

Play ponuda
Play ponuda