Formula 1 na ulicama Las Vegasa? Arhitekt staze otkrio je kako bi to moglo izgledati

Image

Ulične utrke novi su đir Formule 1, a iduća staza trebala bi ići kroz spektakularne ulice u Vegasu.

7.7.2022.
20:14
VOYO logo

Kalendar Formule 1 mijenja se iz godine u godinu. Tako svako malo neke staze izgube svoje mjesto, a umjesto njih dođu neke nove. Naravno, postoje neki klasici koji se čine nedodirljivi u kalendaru...

Barem se tako mislilo do sada. Međutim, nova uprava Formule 1 ne razmišlja tradicionalno, već gleda prema budućnosti. A budućnost, čini se, vide u američkom tržištu. U proteklih je deset godina SAD imao samo jednu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radilo se, logično, o Velikoj Nagradi SAD-a koja se održava na odličnoj stazi u Teksasu. Međutim, ove godine je u kalendaru debitirala VN Miamija, koja se vozila kroz gradske dijelove tog grada na Floridi.

Image
Foto: Profimedia

Još jedna utrka

Iduće godine SAD dobiva i treću utrku. Radi se o spektakularnom projektu VN Las Vegasa. Ulične utrke novi su đir Formule 1, a iduća staza trebala bi ići kroz spektakularne ulice u Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carsten Tilke, sin legendarnog dizajnera trkaćih staza Hermanna, preuzeo je tvrtku od oca i u razgovoru za GP1 otkrio je kako će to sve izgledati dogodine u gradu grijeha.

"Bit će to spektakularno. Idemo preko Stripa, preko Las Vegas Boulevarda. Staza će prolaziti pored najvećih hotela na svijetu. Las Vegas također ima taj glamur. Po noći će to izgledati prekrasno. Imat ćemo puno posjetitelja," rekao je Tilke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo u Miamiju koliko Amerikanci trenutno vole Formulu 1. Mislim da će to biti golema zabava. Nastojali smo kreirati zanimljive dijelove za stazu. No, ograničeni smo tamo s mogućnostima, a glavno nam je bilo uključiti slavni Las Vegas Boulevard. Mislim da će to biti veoma spektakularno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo