Moćni Rusi u šoku: Ovome se u Sočiju nikako nisu nadali

Hokejaši Finske šokirali su domaćina Rusiju u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Sočiju. Finci su slavili sa 3:1, čime su izbacili moćnu rusku reprezentaciju iz borbe za medalju.

19.2.2014.
16:28
VOYO logo

Rusi su sjajno otvorili susret zabivši nakon manje od osam minuta igre. Ilja Kovaljčuk je zabio u situaciji s igračem više nakon dodavanja Pavela Dacjuka. Međutim, to je bio prvi i posljednji pak koji je pronašao put do mreže sjajnog Finca Tuuke Raska, člana Boston Bruinsa.

Finci su već do kraja prve trećine poveli pogocima Juhamattija Aaltonena i Teemua Selännea, a potom je u šestoj minuti druge dionice Mikael Granlund zabio za 3:1. Sva tri gola Finci su zabili nakon ruskih pogrešaka u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza Rusa se od tog trenutka pa sve do kraja utakmice očitavala u svakom ključnom trenutku, pogotovo u situaciji s igračem više. Rask je zaključao svoja vrata i uništio ruski san o osvajanju olimpijskog zlata na domaćem ledu.

Rusi su u konačnici uputili 38 udaraca prema golu Finske, no samo je jedan završio u mreži. Finci su bili dosta skromniji, 22 udarca, ali zato daleko efikasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finska će u polufinalu igrati protiv Švedske, koja je ranije izbacila Sloveniju s uvjerljivih 5:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo