FINAC SLAVIO U BAKUU I PRESKOČIO HAMILTONA: / Mercedes četvrti put ove sezone došao do dvostruke pobjede

Image
Foto: AFP

Sljedeća, peta utrka Svjetskog prvenstva formule 1 na rasporedu je 12. svibnja

28.4.2019.
16:10
AFP
VOYO logo

Finski vozač Valtteri Bottas (Mercedes) pobjednik je četvrte utrke Svjetskog prvenstva formule 1 vožene u nedjelju na stazi u Bakuu za Veliku nagradu Azerbajdžana, čime je preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona koji je bio drugi pa je Mercedes i četvrti put ove sezone odnio dvostruku pobjedu.

Mercedes je tako postao prva momčad koja je uspjela na četiri utrke zaredom ostvariti dvostruke pobjede, a nadmoć su pokazali i u Bakuu. Bottas je ujedno prvi vozač koji je ove sezone uspio s prvog startnog mjesta doći do pobjede, njegove pete u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici utrke Hamilton je bio vrlo blizu Bottasu, ali je 29-godišnji Finac izdržao pritisak peterostrukog svjetskog prvaka i prošao ciljem prvi.

Britanac ga pohvalio

"Osjetio sam olakšanje kad sam vidio zastavicu na kraju, jer je Lewisov pritisak bio snažan", izjavio je Bottas nakon svog prvog trijumfa u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Valtteri Bottas celebrates with Ferrari's German driver Sebastian Vettel after winning the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2019. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)

"Valtteri je vozio fenomenalnu utrku, nije napravio nijednu pogrešku i potpuno je zaslužio pobjedu", pohvalio je momčadskog kolegu Lewis Hamilton.

Treće mjesto osvojio Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju, četvrti je bio Nizozemac Max Verstappen u Aston Martin Red Bull - Hondi, a peto mjesto i dodatni bod zbog najbržeg kruga osvojio je Monegašanin Charles Leclerc u Ferrariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bottas je vodeći u redoslijedu vozača sa 87 bodova, jednim više od Lewis Hamiltona. Treći je Vettel sa 52, a četvrti Verstappen sa 51 bodom. U redoslijedu konstruktora vodi Mercedes sa 173 boda, a Ferrari je drugi sa 99.

Sljedeća, peta utrka Svjetskog prvenstva formule 1 na rasporedu je 12. svibnja, a vozit će se na stazi u Barceloni za Veliku nagradu Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo