FERNANDU GAVIRIJI DRUGA ETAPA: / Petorica biciklista izolirana

Image
Foto: Profimedia

Fernando Gaviria pobjednik druge etape utrke po Burgosu

29.7.2020.
18:28
Profimedia
VOYO logo

Kolumbijski biciklist Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) pobjednik je druge etape utrke po Burgosu, u kojoj je njegova momčad ostala bez trojice vozača za koje se sumnja da bi mogli biti pozitivni na Covid-19.

Team Emirates nije bio jedini koji je izolirao svoje bicikliste

Iako je ostao bez trojice pomoćnika i sunarodnjaka, Sebastiana Molana, Cristiana Munoza i Camila Ardile, Gaviria je u završnom sprintu etape vožene od Castrojeriza do Villadiega (168 km) bio bolji od Francuza Arnauda Demara (Groupama-FDJ) i Irca Sama Bennetta (Deceuninck-Quick-Step).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Team Emirates nije bio jedini koji je izolirao svoje bicikliste. Njihovim primjerom poveo se Israel Start-up za koji u drugoj etapi nisu startali Alex Dowsett i Itamar Einhorn.

Felix Grossschartner vodeći

U prvoj profesionalnoj biciklističkoj utrci nakon četveromjesečne stanke zbog pandemije izazvane koronavirusom poslije dvije etape u vodstvu je Austrijanac Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe), a slijeda ga skupina biciklista koji zaostaju po osam sekundi, a predvode je Španjolac Jon Aberasturi Izaga (Caja Rural-Seguros) i Talijan Matteo Trentin (CCC Team).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je na rasporedu treća od pet etapa sa završnim usponom dugim 8,5 km i prosječnim nagibom od 8,9 posto. Utrka završava u subotu, kad će u Italiji započeti Strade Bianche, jednodnevno natjecanje iz World Tour serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo