Schumacherov liječnik progovorio o mogućem ishodu oporavka njemačkog asa

Image
Foto: AFP

"Napredak je bolno spor.

10.5.2016.
17:36
AFP
VOYO logo

Već dvije i pol godine traje strahovito težak i spor oporavak bivšeg njemačkog vozačkog asa nakon nesreće koju je preživio na skijanju u francuskom Meribelu. Vijesti o njegovom zdravstvenom stanju vrlo su rijetke, obitelj tajnu njegova oporavka čuva, a službeno se tek od njegove glasnogovornice Sabine Kehm s vremena na vrijeme može doznati količina informacija koju ona dozira ne otkrivajući pritom mnogo.

Nemoguće je doći do novih informacija

Ono što se zna jest da Schumacher dane oporavka provodi u svom domu na Ženevskom jezeru. Fotoreporterima je onemogućeno fotografirati ga u trenucima kada ga obitelj u invalidskim kolicima dovede u dvorište budući da je cijelo imanje okruženo improviziranom ogradom kako bi njegova privatnost bila maksimalno zaštićena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Helikopter ispred hitnog odjela bolnice Centre Hospitalier Universitaire u Grenobleu u koju je Schumacher dovezen nakon ozljede u Meribelu.

Prema nekim izvorima, od trenutka nesreće u prosincu 2013. godine danas 47-godišnji Schumacher nije progovorio niti riječi, a poznato je i da je dugo bio u induciranoj komi. O njegovim zdravstvenim potrebama dnevno se brine tim od petnaest medicinskih osoba, a svi oni odgovaraju Jean-Francoisu Payenu, liječniku koji je otklonio krvne ugruške iz njegova mozga nakon skijaške nesreće. Upravo on sve novosti prenosi Schumacherovoj obitelji, supruzi Corini i djeci Micku (15) i Gini-Mariji (17) kojima je i prenio očekivanja mogućih ishoda njegova stanja.

Troškovi gotovo sto milijuna kuna

Isti izvor piše da je do sada na Schumacherovu rehabilitaciju uloženo oko 95 milijuna kuna i da je ishod svega i dalje nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledate li kako su ozbiljne bile ozljede glave onih koji su se dobro oporavili, a ne kažem da se svi dobro oporave, to je uvijek priča godine. Prvim mjesecima dominira pitanje preživljavanja. Postupno, kako prolaze tjedni i mjeseci, pitanje preživljavanja pretvara se u pitanje kvalitete preživljavanja", izjava je koju je dao Peter Hamlyn, konzultant i jedan od Schumacherovih liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo