Schumacherov liječnik progovorio o mogućem ishodu oporavka njemačkog asa

Image
Foto: AFP

"Napredak je bolno spor.

10.5.2016.
17:36
AFP
VOYO logo

Već dvije i pol godine traje strahovito težak i spor oporavak bivšeg njemačkog vozačkog asa nakon nesreće koju je preživio na skijanju u francuskom Meribelu. Vijesti o njegovom zdravstvenom stanju vrlo su rijetke, obitelj tajnu njegova oporavka čuva, a službeno se tek od njegove glasnogovornice Sabine Kehm s vremena na vrijeme može doznati količina informacija koju ona dozira ne otkrivajući pritom mnogo.

Nemoguće je doći do novih informacija

Ono što se zna jest da Schumacher dane oporavka provodi u svom domu na Ženevskom jezeru. Fotoreporterima je onemogućeno fotografirati ga u trenucima kada ga obitelj u invalidskim kolicima dovede u dvorište budući da je cijelo imanje okruženo improviziranom ogradom kako bi njegova privatnost bila maksimalno zaštićena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Helikopter ispred hitnog odjela bolnice Centre Hospitalier Universitaire u Grenobleu u koju je Schumacher dovezen nakon ozljede u Meribelu.

Prema nekim izvorima, od trenutka nesreće u prosincu 2013. godine danas 47-godišnji Schumacher nije progovorio niti riječi, a poznato je i da je dugo bio u induciranoj komi. O njegovim zdravstvenim potrebama dnevno se brine tim od petnaest medicinskih osoba, a svi oni odgovaraju Jean-Francoisu Payenu, liječniku koji je otklonio krvne ugruške iz njegova mozga nakon skijaške nesreće. Upravo on sve novosti prenosi Schumacherovoj obitelji, supruzi Corini i djeci Micku (15) i Gini-Mariji (17) kojima je i prenio očekivanja mogućih ishoda njegova stanja.

Troškovi gotovo sto milijuna kuna

Isti izvor piše da je do sada na Schumacherovu rehabilitaciju uloženo oko 95 milijuna kuna i da je ishod svega i dalje nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledate li kako su ozbiljne bile ozljede glave onih koji su se dobro oporavili, a ne kažem da se svi dobro oporave, to je uvijek priča godine. Prvim mjesecima dominira pitanje preživljavanja. Postupno, kako prolaze tjedni i mjeseci, pitanje preživljavanja pretvara se u pitanje kvalitete preživljavanja", izjava je koju je dao Peter Hamlyn, konzultant i jedan od Schumacherovih liječnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo