Svi na Savu

DVA TJEDNA UOČI SPEKTAKLA: Sandra Perković najavila poseban poklon Zagrepčanima

Zagreb će za točno dva tjedna, 6. rujna, po 66. put biti domaćin tradicionalnog Hanžekovićevog memorijala, atletskog mitinga iz serije IAAF World Challenge.

Ovog su utorka stadion Mladost na Savi, koji će biti domaćin središnjeg dijela priredbe, obišli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica mitinga Ivana Brkljačić, a priidružile su im se dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković i polufinalistica Igara u Riju na 100 metara prepoene Andrea Ivančević.

Ulaz slobodan

“Miting se i ove godine održava u dva dana. Na novom bacalištu pokraj gradskih fontana je 5. rujna u 18.30 sati bacanje kugle, dok je 6. rujna u 18 sati ostatak mitinga na Mladosti”, rekla je Brkljačić, dodavši da je ulaz slobodan, a besplatne ulaznice za natjecanje na Savi moći će se podići od 3. rujna na prodajnom mjestu SRC Mladost.

Obilazak stadiona na Mladosti
Obilazak stadiona na MladostiFoto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Velike ambicije uoči nastupa u svome gradu ima Sandra Perković koja je prije nekoliko dana u Riju obranila olimpijsko zlato hicem od 69,21 m.

“Za svoj najdraži miting uvijek pripremam nešto posebno. Moj disk će sasvim sigurno daleko letjeti i 6. rujna. Ako gradonačelnik Bandić još uvijek čuva onaj bonus za hitac preko 70 metara, možda ćemo mu ga konačno uzeti”, rekla je Sandra.

Andrea po rekord

Dobrom nastupu na Mladost nada se i Ivančević koja je u Riju okončala nastup na 13. mjestu.

“Bila sam šest tjedana ozlijeđena, pa u Rio nisam došla u najboljoj formi. Drago mi je što čujem da je menadžer opet na Hanžeku složio jaku utrku na 100 prepone s finalisticama Olimpijskih igara jer osjećam da bih do kraja sezone mogla popraviti hrvatski rekord”, rekla je Andrea.

Dodajmo da je zbog senzacionalne olimpijske pobjednice u bacanju koplja Sare Kolak u program mitinga naknadno uvrštena i njezina disciplina, tako da će gledatelji 6. rujna moći pozdraviti i 21-godišnju Ludbrežanku.

Povratak na Net.hr