S ovih nekoliko stvari Medveščak se prošlog tjedna upisao u povijest KHL-a

Medveščak je prošlog tjedna postavio nekoliko rekorda

01.09.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 05. kolo, KHL Medvescak - Dinamo Riga. Andreas J?mtin, Ville Leino.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Nakon što je u petak u Domu sportova sa 3:0 pobijeđen Barys iz Astane te ostvaren prvi shutout Dannyja Taylora i Medveščaka u novoj sezoni, utakmica će na više područja ostati upisana u povijest KHL-a objavio je klub na svojoj stranici.

Najbrži pobjednički gol u povijesti

Utakmica Medveščaka i Barysa ostat će upisana u povijest Kontinentalne hokejske lige po još jednom detalju. Nakon što je Jesse Saarinen u prvim sekundama utakmice oduzeo pak obrani Barysa i proslijedio ga Andreasu Jämtinu, švedski napadač Medveščaka ga je već u 11 sekundi utakmice „pospremio“ u mrežu Barysa.

Budući da Barys do kraja utakmice nije postigao niti jedan gol, Jämtinov gol se statistički bilježi kao „pobjednaja šajba“ odnosno, pobjednički gol, a brzina postizanja ga stavlja na prvo mjesto najbržih pobjedničkih golova u povijesti Kontinentalne hokejske lige te deseto mjesto najbržih KHL golova, što je veliko priznanje i postignuće i za Jämtina i za Medveščak.

Medveščakove snimke najgledanije

Naime, budući da je utakmica obilježena iznimno čvrstom igrom te okršajima Medveščakovih i Barysovih igrača, video snimke tih događaja su sa gotovo sto tisuća pregleda postale najgledaniji video sadržaj na službenoj web stranici Kontinentalne hokejske lige.

Utakmica s najviše golova odigrana u Domu sportova

Da zagrebačka hokejska publika uistinu može uživati u vrhunskom i atraktivnom hokeju prošli tjedan smo dobili još jednu potvrdu. Naime utakmica između Medveščaka i Jugre utakmica je sa najviše postugnutih golova u KHL sezoni 2015./16., a tijekom utakmice postignuto je vrtoglavih 13 pogodaka.

Utakmica je bila iznimno neizvjesna svih 65 minuta uključujući izvođenje kaznenih udaraca, a ovo potvrđuje i podatak da nijedna momčad niti u jednom trenutku utakmice nije vodila sa više od jednim golom razlike. Video ove utakmice je treći najgledaniji video ove sezone.