DOSTA JE: / Najuspješniji olimpijac svih vremena donio veliku odluku

Image
Foto: AFP

Najuspješniji olimpijac u povijesti Michael Phelps (30) donio je veliku odluku koja bi mu trebala pomoći da se vrati na svjetski vrh. Američki je plivač shvatio da je vrijeme da se otrijezni.

6.8.2015.
15:42
AFP
VOYO logo

Phelps se lani vratio plivanju nakon dvogodišnje mirovine, ali ubrzo su uslijedili privatni problemi. U rujnu je, naime, po drugi put u životu uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a to mu je donijelo i šestomjesečnu suspenziju Američkog plivačkog saveza. Sankcija je uključivala i zabranu nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kazanju koje je upravo u tijeku i možda je upravo gledanje vlastitih kolega na televiziji nagnalo Phelpsa da učvrsti svoju odluku koju je, kako tvrdi, donio još ranije.

"Budim se čiste glave"

"I prije nego što sam izašao pred sud, rekao sam sebi da neću piti do Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, a možda i nikada više. Tu sam odluku donio zbog sebe. Prije Igara u Pekingu i Londonu nisam to napravio, nisam uzeo godinu dana apstinencije", rekao je Phelps američkim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ću se vratiti, onda to želim napraviti na ispravan način. Dovest ću svoje tijelo u najbolje moguće fizičko stanje. Je li to težak izazov? Nije, ranije idem u krevet i više spavam. Budim se čiste glave i puno sam pozitivniji", zaključio je osvajač 18 olimpijskih zlata i ukupno 22 medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo