Otrežnjenje

DOSTA JE: Najuspješniji olimpijac svih vremena donio veliku odluku

Najuspješniji olimpijac u povijesti Michael Phelps (30) donio je veliku odluku koja bi mu trebala pomoći da se vrati na svjetski vrh. Američki je plivač shvatio da je vrijeme da se otrijezni. Doslovno.

Phelps se lani vratio plivanju nakon dvogodišnje mirovine, ali ubrzo su uslijedili privatni problemi. U rujnu je, naime, po drugi put u životu uhićen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a to mu je donijelo i šestomjesečnu suspenziju Američkog plivačkog saveza. Sankcija je uključivala i zabranu nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kazanju koje je upravo u tijeku i možda je upravo gledanje vlastitih kolega na televiziji nagnalo Phelpsa da učvrsti svoju odluku koju je, kako tvrdi, donio još ranije.

“Budim se čiste glave”

“I prije nego što sam izašao pred sud, rekao sam sebi da neću piti do Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, a možda i nikada više. Tu sam odluku donio zbog sebe. Prije Igara u Pekingu i Londonu nisam to napravio, nisam uzeo godinu dana apstinencije”, rekao je Phelps američkim medijima.

“Ako ću se vratiti, onda to želim napraviti na ispravan način. Dovest ću svoje tijelo u najbolje moguće fizičko stanje. Je li to težak izazov? Nije, ranije idem u krevet i više spavam. Budim se čiste glave i puno sam pozitivniji”, zaključio je osvajač 18 olimpijskih zlata i ukupno 22 medalje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr