GDJE SU JOJ GRANICE?

ČUDO IZ LUDBREGA: ‘Rekli su mi da samo uživam, a iz tog uživanja je nastalo olimpijsko zlato’

Jednu od najvećih senzacija Olimpijskih igara u Rio de Janeiru kreirala je hrvatska atletičarka Sara Kolak. Čudo iz Ludbrega bacilo je koplje na daljinu od 66,18 metara i osobnim rekordom stiglo do senzacionalnog rezultata – zlatne olimpijske medalje.

Sandra Perković i braća Sinković su mi rekli najbolju moguću stvar prije finala. Rekli su mi da samo uživam, a iz tog uživanja je nastalo olimpijsko zlato. Ja sam sebi obećala da ću se u finalu boriti isključivo za medalje. Ne vidim smisla uopće nastupiti u finalu među 12 najboljih na svijetu, ako ne želite osvojiti medalju ili pobijediti”, kazala je 21-godišnjakinja koja je u Rio došla s osobnim rekordom 63,50 m, njega popravila u kvalifikacijama na 64,30 m, a onda oduševila.

Sve se posložilo

“Nije počelo dobro, ali mi se sve posložilo u četvrtom hicu. Moj trener je rekao da ću baciti 66.13, a ja sam bacila pet centimetara više, pa mi vjerojatno slijedi kazna”, dodala je najmlađa sudionica finala.

PETO HRVATSKO ZLATO U RIJU: Senzacionalna Sara Kolak olimpijska pobjednica u bacanju koplja!

“Rođena sam Ludbrežanka, koja studira u Rijeci, a drugi dom je u Celju, odakle mi je trener Andrej. Fizički i psihički smo naporno radili za ove Igre, došla sam tu spremna, s vjerom da mogu napraviti nešto veliko. Sad mi je cilj prvo dovršiti fakultet, a onda na more u rujnu. I ne, Saru ovo zlato neće promijeniti”.

Sara Kolak je nakon natjecanja priznala da je veliku podršku imala u proslavljenoj hrvatskoj bacačici diska Sandri Perković koja je u Riju obranila olimpijsko zlato iz Londona.

“Sandra mi je prije finala dobacila nešto što me jako motiviralo, no ne smijem reći što. Znam da će me mnogi uspoređivati s njom jer smo sličnog karaktera, no Perković je samo jedna i ja je obožavam.”

‘Ona je dijamant’

Sara je krajem 2014. godine imala operaciju ramena, zbog koje je nije bilo čak 15 mjeseci, no otad obara sve rekorde.

“Moj trener je moj drugi otac. Prije dolaska ovdje me tjerao da svaki dan radim neku baš čudnu vježbu i ja sam radila bez pogovora. Kad sam ga pitala čemu služi ta vježba, kazao mi je – Sara, želio sam te naučiti kako stupiti na postolje”, zaključila je Sara Kolak o razvoju čije karijere brigu vodi Slovenac Andrej Hajnšek.

“Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Objektivno treba nam još dvije godine da dođe na tehničku razinu koju ja želim. A prije dvije godine i nesretne operacije ramena bila je 40 posto jača, otad je smršavila 11 kilograma. Ona je pozitivac, veliki radnik i vrlo posebna osoba koja je prije mene promijenila čak pet trenera, a ja se s njom u dvije godine ama baš nijednom nisam posvađao”, tvrdi Hajnšek uz znakovit dodatak:

“Kladio bih se da će Sara jednog dana srušiti svjetski rekord”.

Svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova, koja je mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, morala se na kraju zadovoljiti brončanim odličjem.

“Pa ona i nije tako veliko iznenađenje, jer je bila treća na prvenstvu Europe. Mlada je i nema što izgubiti. Nije baš visoka pa predviđam da će njeni domet biti 67 ili 68 metara”, kazala je pomalo razočarana Špotakova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr