PREKINUTE PRIPREME

CIJELA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA U IZOLACIJI, VUKIČEVIĆ POZITIVAN NA KORONU: Tucak negirao posjet ‘koronapartiju’ na Korčuli

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Ante Vukičević pozitivan je na koronavirus, objavljeno je na stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Barakude su se od 10. do 15. kolovoza pripremale na Korčuli, a Savez tvrdi da su poduzeli sve mjere opreza. Također, svi ostali testovi koji su dostupni bili su negativni, a testovi preostalih igrača i stručnog stožera stići će unutar 24 sata. Dok se to ne dogodi, vaterpolisti moraju biti u preventivnoj izolaciji.

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA IMA KORONAVIRUS? Tek je stigao u novi klub, a već su se pojavili problemi

Tucak upozorio medije

U dijelu medija pojavile su se informacije vezane za sudjelovanje hrvatskih vaterpolista na jednoj rođendanskoj zabavi na kojoj se navodno pojavio koronavirus.

Zbog “potpunog i točnog izvještavanja javnosti” izbornik Barakuda Ivica Tucak naveo:

“Prije svega, molio bih ljubazno sve medije da se suzdrže daljnjih dezinformacija kada je u pitanju hrvatska vaterpolska reprezentacija. Istina je da imamo jednog igrača s pozitivnim nalazom, ali igrači naše vaterpolske reprezentacije nisu bili a niti su to mogli ni na kakvoj rođendanskoj proslavi 6. kolovoza na Korčuli iz jednostavnog razloga što se reprezentacija okupila tri dana kasnije, tek 9. kolovoza uvečer”, rekao je izbornik Ivica Tucak te dodao:

“Istina je i da smo u sklopu priprema i treninga na Korčuli, u srijedu 12. kolovoza odigrali jednu revijalnu utakmicu na improviziranom plivalištu u moru ispred Moro Beach bara na Stupama, te smo imali kratko druženje uz ručak organiziran za hrvatsku reprezentaciju na otvorenom prostoru. Netom po završetku ručka se reprezentacija vratila u hotel. Također, prava je istina da smo u utorak, 11. kolovoza odigrali službenu prijateljsku utakmicu protiv naše juniorske reprezentacije, ali ne u moru, već u bazenu KPK u Korčuli. U petak, 14. kolovoza u trenutku kada niti jedan od igrača nije iskazivao nikakve simptome zaraze, ali imajući u vidu da su neke druge osobe izvan reprezentacije, a koje su bile u kontaktu s nama bile pozitivne, promptno smo i odgovorno reagirali prekidajući trening u Korčuli. Dan kasnije, u subotu, 15. kolovoza ujutro u dogovoru s Hrvatskim vaterpolskim savezom i epidemiološkom službom, pod strogim smo nadzorom raspustili reprezentaciju ne želeći ništa riskirati. Važno je napomenuti da nitko nema nikakve simptome, niti su nam obzirom na prirodu kontakta preporučili ikakve mjere izolacije, ali smo se iz predostrožnosti povukli u svojevrsni oblik samoizolacije” rekao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Iz ovih je razloga razumljivo kako će odluka o planiranim pripremama u Šibeniku i predviđenom turniru koji bi se trebali održati sljedećeg tjedna, donijeti tek nakon dobivenih rezultata obavljenog testiranja svih igrača i članova stručnog stožera i nakon komunikacije s ostala dva saveza sudionika turnira.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr