OSTAJE SUSPENDIRANA

CAS ODBACIO NJENU ŽALBU: Najbolja hrvatska maratonka dobila je službenu potvrdu onog što je već znala

Ono što je najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec sama objavila putem društvene mreže, sada je dobilo i službenu potvrdu – Vijeće Međunarodnog arbitražnog suda (CAS) u cijelosti je odbilo njenu žalbu podnesenu 18. veljače 2016. godine te je u cijelosti potvrđena odluka Stegovnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) donesena 1. veljače 2016. godine. Priopćeno je to u četvrtak iz HZTA-a.

NAJBOLJOJ HRVATSKOJ MARATONKI POTVRĐENA KAZNA: ‘Najveća pogreška je što sam ostala u Hrvatskoj, uništili su me zlobni i zavidni ljudi’

HZTA je 6. listopada 2015. godine proveo dopinško testiranje maratonke izvan natjecanja u Zagrebu. U urinu sportašice utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari rekombinantnog eritropoetina (kategorija S2.1. agonisti eritropoetinskih receptora).

S obzirom da je Lise Christine Nemec prekršila odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, Stegovno vijeće Agencije izreklo joj je razdoblje nepodobnosti u trajanju od četiri godine koje se računa od 29. listopada 2015. do 28. listopada 2019. godine, dodaje HZTA u svom priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr