BRITANIJA SLAVI VELIKOG PRVAKA: / Treći put u karijeri trijumfalno prošao kroz Slavoluk pobjede

Image
Foto: AFP, JEFF PACHOUD

Britanac Chris Froome (Sky) treći je put u karijeri osvojio naslov pobjednika na najprestižnijoj biciklističkoj utrci na svijetu - Tour de Franceu.

24.7.2016.
20:57
AFP, JEFF PACHOUD
VOYO logo

Froome je uvjerljivom vožnjom tijekom u prošla tri tjedna obranio prošlogodišnji naslov, te je postao prvi biciklist nakon Španjolca Miguela Induraina 1995. godine koji je uspio osvojiti najmanje dva Toura zaredom. Osim toga, uz prošlogodišnji i ovogodišnji uspjeh, 31-godišnji Britanac ima i pobjedu iz 2013.

Samo četvorica ispred

Froome je vodstvo u ukupnom redoslijedu preuzeo već nakon osme etape, prve u Pirenejima, te ga nije ispuštao do samoga kraja. U konačnici je slavio s 4:05 minuta prednosti ispred Francuza Romaina Bardeta (AG2R) i 4:21 minutom ispred Kolumbijca Naira Quintane (Movistar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Froome je postao tek osmi vozač u povijesti Toura s tri ili više pobjeda, a ispred njega su samo Francuzi Jacques Anquetil i Bernard Hinault, Belgijanac Eddy Merckx i Španjolac Miguel Indurain s po pet trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem Touru nastupila su dvojica hrvatskih vozača. Kristijan Đurasek (Lampre) je zauzeo je ukupno 51. mjesto s 2:15:16 sati iza Froomea, dok je Robert Kišerlovski (Tinkoff) po prvi puta u karijeri završio Tour, zauzevši 58. mjesto s 2:28:06 sati iza Britanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo