VELIČANSTVENO! / Blanka Vlašić osvojila srebro na SP-u u Pekingu i u suzama proslavila medalju

Image
Foto: AFP

Blanka Vlašić osvojila je srebro na SP-u u Pekingu. Najbolja hrvatska visašica je tako napravila veliki uspjeh i ova medalja joj je 'melem na ranu' u obliku ozljede koju je dugo vukla.

29.8.2015.
12:17
AFP
VOYO logo

Kada je odlazila u Peking, Ozljeda Ahilove tetive zbog koje je dugo izbivala s natjecateljskih borilišta i propustila posljednja zadnja velika natjecanja (Olimpijske igre u Londonu 2012., te SP u Moskvi 2013.), nije joj dalo da samo tako razmišlja o medalji, da najavljuje velike stvari. No, pokazala je kakva je klasa i još jednom razveselila naciju.

Image
ODLIČAN DAN U PEKINGU: /

Blanka i Ana lako u finale, sjajna i Andrea Ivančević

Image
ODLIČAN DAN U PEKINGU: /

Blanka i Ana lako u finale, sjajna i Andrea Ivančević

Legendarna hrvatska atletičarka osvojila je srebro na SP-u u Pekingu i to u konkurenciji Čičereove i Kučine, dvije Ruskinje koje su u svakom trenutku i na svakom natjecanju spremne uzeti zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić je u finalu preskočila letvicu na visini od 2.01m, a istu su visinu preskočile i Ruskinje, zlatna Marija Kučina (22) i brončana Ana Čičerova (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Peking stigla s najboljim rezultatom sezone

Splićanka je u Peking stigla s najboljim rezultatom sezone od 1.97m, ali je u finalu pokazala kako je odluka da preskoči nastupe na mitinzima "Dijamantne lige" u Lausannei i Monte Carlu kako bi se pripremila za Peking bila ispravna.

Letvicu na visini od 1.99m i 2.01m Vlašić je svladala iz prvog pokušaja, baš kao i one na 1.88m, 1.95m i 1.97m, tako da joj je zlato "pobjeglo" na visini od 1.92m, kada je u prvom pokušaju letvicu rušila petama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić je tako ponovila rezultat iz "Ptičjeg gnijezda" kojega je ostvarila na Olimpijskim igrama prije sedam godina. Tada je bila favoritkinja za pobjedu, ali je skok od 2.05m bio dovoljan za srebro iza Belgijanke Tije Hellebaut, a sada je došla kao prijetnja iz sjene i sjajnim nastupom osvojila još jednu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga medalja za Hrvatsku na SP-u

Srebro Vlašić druga je medalja za Hrvatsku u Pekingu, nakon što je u utorak Sandra Perković (25) osvojila također srebro u bacanju diska. Kučina je zlato zaslužila s novim osobnim rekordom, a sve je visine preskakala iz prvog pokušaja, te sada ima naslove svjetske prvakinje u visu i u dvorani i na otvorenom.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Za Čičerovu, olimpijsku pobjednicu iz Londona 2012., ovo je peta svjetska medalja, nakon zlata iz Daegua 2001., srebara iz Osake 2007. i Berlina 2009., te bronce iz Moskve 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić osvojila deveto mjesto

U finalu skoka uvis nastupila je i Ana Šimić (25), koja je s preskočenih 1.88m podijelila deveto mjesto. Šimić je iz prvog pokušaja svladala početnu visinu, ali je potom imala tri neuspješna pokušaja na 1.92m. Blizu preskakanja Šimić je bila samo u drugom pokušaju, tada je rušila nogama, dok je u prvom pokušaju pala na letvicu, a treći je put samo protrčala ispod nje.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo