BIT ĆE TO PRAVI SPEKTAKL: / Velika atletska zvijezda ponovno dolazi na Hanžek

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Bivši svjetski rekorder i sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 metara, Jamajčanin Asafa Powell i ove će godine nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu.

30.8.2015.
17:15
AFP
VOYO logo

Osvajač zlatne medalje u štafeti 4x100 m s Jamajkom na danas završenom svjetskom prvenstvu u Pekingu, u Zagreb stiže već u utorak, 1. rujna, pa će u tjedan dana do mitinga odraditi niz promotivnih aktivnosti poput treninga s finalistima školske Erste Plave lige, treninga s domaćim atletičarima, razgovora s novinarima...

Image
NEVJEROJATNO: /

Usain Bolt osvojio svoje 11. zlato na SP-ima

Na stadionu Mladosti ga, pak, 8. rujna očekuje iznimno jaka konkurencija u utrci na 100 metara jer na startnoj listi su, između ostalih, i Mike Rogers, Kim Collins, James Dasaoulo, Churandy Martina, Richard Kilty…, pa se očekuje utrka na razini rekorda mitinga, kojeg s 9.85 drži Usain Bolt. Powell je prošle godine na Hanžeku osvojio drugo mjesto iza sunarodnjaka Baileyja Colea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držao svjetski rekord, a onda je došao-Bolt

Powell je držao svjetski rekrod na 100 metara od lipnja 2005. do svibnja 2008. U Ateni 2005. je istrčao 9,76, a u rujnu 2007. je popravio rezultat na 9,74.

Powell je držao svjetski rekrod do pojave Usaina Bolta koji je prvi put rušio svjetski rekord u New Yorku 2008. istrčavši vrijeme 9,72. Sadašnji Boltov i svjetski rekord iznsoi 9,58.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 METRA – STARTNA LISTA

1. Mike Rodgers (SAD) 2. Kim Collins (SKN) 3. James Dasaoulo (VB) 4 Richard Kilty (VB) 5. Asafa Powell (Jam) 6. Churandy Martina (Niz) 7. Ryan Bailey (SAD)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo