Čudesni Max Verstapen / 'Bila je to nevjerojatna godina, teško ću ponoviti nešto slično'

Image
Foto: Profimedia

Max Verstappen imao je sezonu iz snova. Trostruki uzastopni svjetski prvak je ove sezone slavio rekordnih 19 puta, a na samo tri utrke nije bio najbolji

26.11.2023.
18:48
Profimedia
VOYO logo

"Bila je ovo nevjerojatna godina", kazao je novi - stari svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) nakon pobjede u posljednjoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1 u Abu Dhabiju.

Image
VN Austrije /

Max Verstappen uvjerljivo do nove pobjede

Image
VN Austrije /

Max Verstappen uvjerljivo do nove pobjede

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo nevjerojatna godina. Bit će teško ponoviti nešto slično, ali ove smo godine definitivno uživali," izjavio je sjajni Nizozemac.

Trostruki uzastopni svjetski prvak je ove sezone slavio rekordnih 19 puta, a na samo tri utrke nije bio najbolji. U Saudijskoj Arabiji i Azerbajdžanu je pobijedio njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez, dok je u Singapuru pobijedio Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je današnjim trijumfom u Abu Dhabiju stigao i do 54. pobjede u karijeri čime je prestigao Nijemca Sebastiana Vettela na vječnoj listi najboljih trkača. Sada je Verstappen sam na trećem mjestu, a ispred njega su samo Britanac Lewis Hamilton (103) i Nijemac Michael Schumacher (91).

"Ponosan sam na posljednju utrku, moram se zahvaliti svima u Red Bullu," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verstappen je na koncu slavio sa 575 bodova, drugi je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez sa 285 bodova, a treći Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu sa 234 boda.

Nizozemac je time postao prvi u povijesti koji je završio sezonu s više od 500 bodova. Međutim, tek se od 2010. pobjeda nagrađuje sa 25 bodova, a vozači su svoj bodovni konto mogli "podebljati" i na sprinterskim utrkama kojih je ove godine bilo šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek želite biti još bolji, ali biti bolji ne znači i uvijek pobjeđivati i osvajati naslove. Radimo naporno kako bismo iduće sezone imali konkurentan bolid. Sigurno će ostale ekipe pokušati poraziti nas, ali spremni smo za bitku. U međuvremenu ćemo uživati ove godine," dodao je Verstappen.

Na koncu se zahvalio i navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je nevjerojatno, hvala navijačima. Nadam se da ste uživali," poručio je svjetski prvak.

Na ljestvici osvajača svjetskih naslova i dalje vode Nijemac Michael Schumacher i Britanac Lewis Hamilton sa po sedam titula. Argentinac Juan Manuel Fangio je pet puta bio svjetski prvak, a Francuz Alain Prost i Nijemac Sebastian Vettel po četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verstappen je u društvu šestorice vozača koji su tri puta bili svjetski prvaci, preostala petorica su Australac Jack Brabham, Austrijanac Niki Lauda, Britanac Jackie Stewart, te Brazilci Nelson Piquet i veliki, nezaboravni Ayrton Senna.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo