SAGA SE NASTAVLJA / Bez osvojenog naslova s kultnom momčadi i dalje sanja: Ferrari produžio ugovor s 'Il predestinatom'

Image
Foto: profimedia

Detalji ugovora nisu poznati, ali za pretpostaviti je da će ostati do 2026. godine kada na snagu stupaju nove regulacije.

25.1.2024.
19:20
profimedia
VOYO logo

'Silly season' Formule 1 počela je i ranije nego što smo očekivali. Većini vozača ugovori ističu na kraju, a kalkulacije tko će gdje traju već neko vrijeme.

Image
RALLY DAKAR /

Juraj Šebalj završio na desetoj poziciji, Carlos Sainz pobijedio po četvrti put i upisao se u povijest

Image
RALLY DAKAR /

Juraj Šebalj završio na desetoj poziciji, Carlos Sainz pobijedio po četvrti put i upisao se u povijest

No ono što nikako nije iznenadilo je vijest da je Charles Leclerc produžio ugovor s Ferrarijem. Detalji ugovora nisu poznati, ali za pretpostaviti je da će ostati do 2026. godine kada na snagu stupaju nove regulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je drago znati da ću još nekoliko sezona nositi trkaće odijelo Scuderije Ferrari. Utrkivati ​​se za ovu momčad bio je moj san od moje treće godine. Gledao sam Veliku nagradu Monaka s prozora prijateljevog stana na uglu Saint Devote i uvijek sam pazio na crvene automobile", rekao je Monegažanin.

Leclerc je s Ferrarijem od 2019., nakon što je svoju prvu sezonu vozio u Alfa Romeu. Te je godine potpisao najduži ugovor u povijesti s kultnom momčadi, ali više od pet pobjeda nije ostvario. Vjeruje kako će s ovom momčadi osvojiti naslov svjetskog prvaka, a Tifosi su mu zato dali nadimak 'Il predestinato'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov momčadski kolega Španjolac Carlos Sainz nalazi se u istom problemu. Jedan je od onih kojemu ugovor ističe na kraju sezone.

"Očito je da želim obnoviti ugovor i želio bih ga obnoviti na više od jedne godine, a ne samo na dvije. Osjećam se cijenjeno od strane Freda i cijele obitelji Ferrari općenito, osjećam se voljeno. Uvjeren sam da ćemo, postići dogovor o trajanju s kojim sam zadovoljan", rekao je Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošloj se sezoni ova momčad nije proslavila, iako je pred kraj sezone bolid bio drugi najbrži. Leclerc je završio na petom mjestu s 206 bodova, dok je Sainz završio na sedmom sa samo šest bodova manje. Ferrari je u ukupnom poretku timova bio treći s 406 bodova.

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo