TOMAS WALSH POSTAVIO NOVI REKORD SP-a: / Novozelanđanin posramio konkurenciju i uzeo zlato

Image
Foto: AFP

Walsh za gotovo jedan metar nadmašio drugoplasiranog Strola

3.3.2018.
17:49
AFP
VOYO logo

Novozelanski bacač kugle Tomas Walsh obranio je naslov svjetskog prvaka u dvorani pobjedom u subotnjem finalu Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se održava u Birminghamu, a pritom je postavio i novi rekord svjetskih prvenstava hicem od 22,31 metra, kojeg je izveo u zadnjoj seriji.

Walsh je za gotovo jedan metar nadmašio drugoplasiranog Nijemca Davida Strola (21,44 m) i trećeplasiranog Čeha Tomaša Staneka (21,44), koji je osvojio broncu zato što je njemački bacač imao bolji drugi rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DISKVALIFICIRANA SVA ČETIRI TRKAČA IZ ISTE SKUPINE! Nesvakidašnji slučaj sve iznenadio: ‘Ovo nikad nisam vidio’

Novozelanđanin sada u svojim rukama ima naslov najboljeg bacača kugle na otvorenom i u dvorani. Svjetski naslov na otvorenom osvojio je prošle godine u Londonu, gdje je hrvatski rekorder Stipe Žunić osvojio broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranom poslijepodnevnom terminu održano je i finale troskokašica, u kojem je, poput Walsha, Venezuelanka Yulimar Rojas svjetskom naslovu na otvorenom dodala i onaj u dvorani, skokom od 14,63 metra koji je izvela u petoj seriji. Do tada je vodeća bila Jamajčanka Kimberly Williams sa osobnim rekordom od 14,48 metara, koji joj je u konačnici bio dovoljan za srebrno odličje. Španjolka Ana Peleteiro također je popravila osobni rekord (14,40 m) u osvojila broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večernjem dijelu programa pretposljednjeg dana natjecanja u Birminghamu nastupit će jedine dvije hrvatske predstavnice, Andrea Ivančević i Ivana Lončarek, koje će od 19.05 sati trčati u polufinalu na 60 m prepone. Lončarek je u prvoj polufinalnoj skupini, a Ivančević u posljednjoj, trećoj. U finale će se plasirati po dvije najbrže iz svake skupine te još dvije trkačice s najboljim vremenima. Finalna utrka na rasporedu je u 21.55 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo