ŠOK NA STARTU: / Hrvatska već u kvalifikacijama ostala bez jakog aduta za medalju

Image

Hicem iz prve serije koji je doletio na 65.25 metara najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković uvjerljivo se plasirala u finale natjecanja bacačica diska na Europskom prvenstvu u Amsterdamu.

6.7.2016.
14:13
VOYO logo

Prebacila je time normu za 7.25 metara i izborila finale koje je na rasporedu u petak s početkom u 20:15 sati kada će imati priliku osvojiti četvrti naslov europske prvakinje zaredom, nakon trijumfa u Barceloni 2010., Helsinkiju 2012. i Zürichu 2014. Najbolji rezultat kvalifikacija imala je njemačka predstavnica Julia Fischer koja je u svom drugom pokušaju dobacila do 66.20 metara i time bila jedina ispred Perković. U finalu će bacati 15 diskašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ružić uspješan

Mateo Ružić izborio je plasman u polufinale na 400 metara zauzevši treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Ružić je trčao 46.89 sekundi, što je 59 stotinki slabije od njegova osobnog rekorda, ali uvjerljivo dovoljno za novi nastup u Amsterdamu kojega će imati u četvrtak (16.45 sati).

Preostale dvije hrvatske predstavnice koji su nastupili u jutarnjem dijelu programa prvoga dana nisu bile uspješne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić neugodno iznenadila

Najveći podbačaj je ispadanje Ane Šimić u kvalifikacijama skoka u vis. Osvajačica brončane medalje prije dvije godine u Zürichu i vlasnica četvrtog najboljeg rezultata među prijavljenim skakačicama u Amsterdamu zauzela je 14. mjesto u kvalifikacijama, dok je plasman u finale koji je na programu u četvrtak (17.30 sati) izborilo prvih 12 visašica.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Šimić je bila nesigurna od samoga početka, visinu od 1.80m je preskočila iz drugog, a 1.85m i 1.89 iz trećeg pokušaja, te je upravo zbog te velike količine neuspješnih skokova ostala bez finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanu Lončarek četiri su stotinke dijelile od prolaska u polufinale na 100 metara s preponama. Ona je u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzela četvrto mjesto s vremenom 13.27 sekundi, što je za 18 stotinki slabije od najboljeg rezultata koji je trčala ove godine, dok je posljednja trkačica koja je po vremenu izborila prolazak dalje trčala 13.23.

U srijedu poslijepodne na EP u Amsterdamu nastupit će još Ivan Horvat u kvalifikacijama skoka s motkom i Valentina Mužarić u kvalifikacijama bacačica kugle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo