VELIKA AFERA U NJEMAČKOJ: / Za krvni doping osumnjičen i hrvatski trener

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Krvni doping dostavljao susretima s trenerima i sportašima na benzinskim crpkama u Njemačkoj

3.5.2020.
15:15
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Njemački liječnik Mark Schmidt, idejni vođa međunarodnog programa krvnog dopingiranja, u razgovoru za televiziju ARD otkrio je još dvojicu pomagača, a među njima je i hrvatski atletski trener, tvrdi njemačka agencija DPA.

Schmidt je uhićen u ožujku 2019.

Liječnik iz Erfurta je u subotu na njemačkoj javnoj televiziji naveo, ali ne i imenovao, austrijskog trenera skijaškog trčanja i atletskoga trenera iz Hrvatske, kao one koji su sudjelovali u davanju krvnog dopinga svojim sportašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Venezuelan Omar Velazquez, 65, who has been working for 12 years at the cockfighting club, does an anti-doping test to a rooster before its fight at the "Club Gallistico Caracas" cockfighting club, in Caracas, on January 25, 2020. Cockfights are one of the oldest cultural traditions in Venezuela, where people with different ideology and economic power converge. Bets are placed either in dollars, beers or shots of rum., Image: 496509889, License: Rights-managed, Restrictions: TO GO WITH AFP STORY BY MARGIONI BERMUDEZ, Model Release: no, Credit line: Yuri CORTEZ / AFP / Profimedia

Schmidt je uhićen u ožujku 2019. godine, a nakon toga su uslijedile policijske racije diljem Njemačke i Austrije u okviru operacije Aderlass, među ostalim i na poprištu SP-a u nordijskim disciplinama, koje se održavali u austrijskom Seefeldu. Čak 23 sportaša su razotkrivena u toj aferi.

Kontroverzni liječnik sada u zatvoru čeka sudsku presudu

Taj kontroverzni liječnik sada u zatvoru čeka sudsku presudu za organizaciju krvni doping od 2011., a bio je momčadski liječnik biciklističkih ekipa Gerolstainer i Miram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krvni doping je dostavljao susretima s trenerima i sportašima na benzinskim crpkama u Njemačkoj, ali je putovao i na Havaje i na ZOI u Pyeongchangu. Kako nije mogao s vrećicama krvi u zrakoplov, ubrizgavao je krv sportašima u zračnoj luci u Frankfurtu, a ti sportaši su potom riskirali život s previše krvi u organizmu tijekom prekooceanskih letova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo