SEKSEPILNA RUSKINJA NA UDARU: / U domovini je proglasili izdajnicom, ali brzo je stigao njezin odgovor

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Lijepa ruska atletičarka Darija Klišina (25) došla je na udar domaće javnosti nakon što je dobila dozvolu da se natječe na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru kao nezavisna pojedinka.

14.7.2016.
13:57
Screenshot/Instagram
VOYO logo

Međunarodna atletska federacija (IAAF) prošle je godine zabranila Rusiji nastup na svim natjecanjima nakon što je neovisno istraživanje Svjetske antidopinške agencije (WADA) otkrilo kako se u zemlji godinama provodio sustavni doping. Suspenzija je produljena prošli mjesec što znači da ruskih atletičara neće biti u Riju, osim ako Sportski arbitražni sud (CAS) ne poništi takvu odluku.

Tri godine u SAD-u

IAAF je omogućio ruskim atletičarima da pojedinačno upute zahtjev za nastup na Olimpijskim igrama pri čemu bi morali jasno dokazati da nisu uzimali doping. Desecima atletičara je takav zahtjev odbijen, ali ne i Klišinoj. Ona je dobila zeleno svjetlo za nastup nakon što je bila negativna na testovima provedenim izvan Rusije, a u prilog joj je išla i činjenica da već godinama ne živi u rodnoj zemlji, točnije preselila se u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE
Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

Darija Klišina

Nakon što je atraktivna skakačica u dalj javno zahvalila IAAF-u što joj je omogućio da sudjeluje na Igrama, brojni su je sunarodnjaci na društvenim mrežama, ali i komentatori u medijima, prozvali izdajnicom. Zamjerili su joj što se nije solidarizirala s drugim ruskim atletičarima i odbila nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željela bih naglasiti da nisam počela trenirati u SAD-u s američkim trenerom mjesec dana prije nego što je ova situacija eskalirala, već tamo živim tri godine. Zato mislim da nije u redu kritizirati me i nazivati me izdajnicom. Doista se nadam da u Rio neću ići sama. Želim vjerovati da će CAS donijeti pozitivnu odluku. Svima nam treba podrška i vjera da ćemo u Riju nastupiti kao ekipa", odgovorila je Klišina na prozivke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo