NA POSTOLJU

‘ŠEĆER JE DOŠAO NA KRAJU’: Sara Kolak prokomentirala svoj prvi nastup na Hanžeku

‘Šećer je došao na kraju, samo sam trebala pogoditi hitac, a pogodila sam ga u zadnjem hicu’, rekla je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak (22) koja je u svom prvom nastupu na Hanžeku zauzela drugo mjesto s rezultatom od 61.86 metara.

Sve do posljednje serije Kolak je bila na tek šestoj poziciji bez ijednog hica preko 60 metara, no u šestom hicu je uz podršku publike značajno popravila dojam.

UŽIVO: NEVJEROJATNA SANDRA PERKOVIĆ BACILA SVOJ DRUGI NAJBOLJI REZULTAT SEZONE! Hrvatska sportska heroina postavila novi rekord mitinga

“Zadovoljna sam s obzirom da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata”, komentirala je svoj nastup u Zagrebu Kolak.

Mlada Ludbrežanka istaknula je nakon svog posljednjeg ovosezonskog nastupa kako je jako zadovoljna učinjenim u 2017. godini iako je na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostala bez medalje, na četvrtom mjestu. Najbolji rezultat ostvarila je na mitingu Dijamantne lige u Lauseanni gdje je pobijedila s najboljim rezultatom na svijetu ove godine od 68.43m, kojim je postavila novi hrvatski rekord.

“Sezona je bila fenomenalna, ispunila sam sva očekivanja. Na mitinzima Dijamantne lige u Lauseanni i Londonu sam imala dobre serije, podignula sam prosjek hitaca, uhvatila ritam natjecanja”, doala je Kolak koja je dodala kako sada slijedi “aktivni odmor”.

U Zagrebu je pobijedila Kanađanka Elizabeth Gleadle sa 63.40m, Kolak je bila druga sa 61.86m, a treće je mjesto zauzela Bjeloruskinja Tatjana Haladovič sa 61.74.

Povratak na Net.hr