NOVI NAJBRŽI ČOVJEK SVIJETA POKLONIO SE NAJBRŽEM SVIH VREMENA: / 'On je inspiracija'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Na kraju svega, novi najbrži čovjek na svijetu Justin Gatlin poklonio se najvećem trkaču Usainu Boltu.

6.8.2017.
0:06
AFP
VOYO logo

Nakon što mu je pokvario oproštajnu noć, Justin Gatlin odao je veliko priznanje najbržem svih vremena Usainu Boltu.

ŠOK ZA USAINA BOLTA: Najbrži čovjek svih vremena ostao bez zlata u svojoj posljednjoj utrci na 100 metara!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo se u prošlosti nagledali kako se njih dvojica pozdravljaju, a kamoli dive. Uoči finala SP-a u Londonu na 100 metara, utrci koja će zauvijek ući u povijest kao ona u kojoj se Bolt opraštao od velike scene, a čak tri trkača ukupno bila u utrci za zlato, Gatlin se pozdravio s Boltom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to mala naznaka za ono što će se dogoditi poslije dramatičnog finala. Gatlin je s 9.92 kao prvi ušao u cilj i onda se poklonio Boltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Društvene mreže prepune su poštovanja prema ovom činu Gatlina i posljednjoj utrci na 100 metara u karijeri na SP-ima Bolta. Kakvom je rivalstvu došao kraj.

"Gatlin je veliki suparnik. Jednostavno morate biti u najboljem izdanju da ga se pobijedi. Izuzetno ga cijenim i počašćen sam što sam se natjecao protiv njega i dobrog čovjeka", izjavio je Usain Bolt za kamere uglednog britanskog BBC Sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni Jamajkanac najavio je ranije da će mu ovo Svjetsko prvenstvo biti posljednje veliko natjecanje u karijeri, a u svojoj posljednjoj utrci na 100 metara završio je tek na trećem mjestu. Bolt je bio apsolutni ljubimac publike na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika uz Bolta

"Nisam očekivao ništa manje od ovog. Znao sam da će me doći podržati. Što se tiče utrke, bio sam napet do samog kraja, a to je nešto što nikad nije dobro. Nisam ubrzao onda kad je bilo potrebno", kazao je brončani Usain Bolt i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam bio u potpunosti opušten'

"Nisam u potpunosti opušten na samom startu, ali to je nešto na čemu se mora poraditi. Neću se žaliti sad", zaključio je Bolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Justin Gatlin uzvratio je komplimentima. I za njega je ovo bila velika noć. Noć kad je postao svjetski prvak u za njega teškoj situaciji u kojoj je većina na stadionu bila protiv njega.

"Ovo je Boltova utrka. Nevjerojatna je prigoda u kojoj sam sudjelovao. Da, mi jesmo rivali na stazi, ali u privatnom životu, kad je situacija mirnija, zezamo se i zajedno provodimo lijepe trenutke. Nakon završetka utrke odmah mi je čestitao i kazao kako nisam zaslužio zvižduke. On je inspiracija, nevjerojatan je", istaknuo je Gatlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo