IVANČEVIĆ I LONČAREK BEZ FINALA: / Debakl svjetske prvakinje iz Istanbula

Image
Foto: AFP

Ivančević je bila četvrta

3.3.2018.
20:26
AFP
VOYO logo

Andrea Ivančević i Ivana Lončarek, jedine dvije hrvatske predstavnice na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se održava u Birminghamu, nisu uspjele izboriti mjesto u finalu discipline 60 metara prepone.

TOMAS WALSH POSTAVIO NOVI REKORD SP-a: Novozelanđanin posramio konkurenciju i uzeo zlato

Hrvatska rekorderka Andrea Ivančević, koja je prije dvije godine u ovoj disciplini na SP-u u Portlandu osvojila četvrto mjesto, ovoga puta je bila četvrta u svojoj polufinalnoj skupini, što nije bilo dovoljno za plasman u finale, ali je opravdala dolazak u Birmingham svojim najboljim vremenom u ovoj sezoni (8.07 sekundi). To je bio 11. rezultat polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Lončarek je u svojoj polufinalnoj skupini osvojila šesto mjesto s rezultatom 8.21 sekundi, što je daleko od njezinog najboljeg rezultata (8.06), a lošije i od vremena (8.16) s kojim je u petak izborila nastup u polufinalu. Među 24 polufinalistice Lončarek je ostvarila 20. rezultat.

Među osam finalistica nije se uspjela probiti nekadašanja svjetska dvoranska prvakinja iz Istanbula 2012. Australka Sally Pearson, koja je u svojoj polufinalnoj skupini bila treća, a imala je treće najbolje vrijeme (7.92) od atletičarki koje nisu plasmanom izborile mjesto u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Finalna utrka na rasporedu je u 21 sat i 55 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici 60 m prepone (ž), rezultati polufinala 1. Kendra Harrison (SAD) 7.79 Q 2. Christina Manning (SAD) 7.83 Q 3. Nadine Visser (Niz) 7.83 Q - nacionalni rekord 4. Sharika Nelvis (SAD) 7.86 Q 5. Cindy Roleder (Njem) 7.86 Q 6. Isabelle Pedersen (Nor) 7.86 q - osobni rekord 7. Devynne Charlton (Bah) 7.89 Q - nacionalni rekord 8. Oluwatobiloba Amusan (Nig) 7.91 q -------------------------------------- 9. Sally Pearson (Aus) 7.92 10. Elvira Herman (Bje) 8.06 11. ANDREA IVANČEVIĆ (HRV) 8.07 ... 20. IVANA LONČAREK (HRV) 8.21

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo