DIJAMANTNA LIGA

HITAC ZA POVIJEST: Pogledajte drugi najdulji let koplja svih vremena

Njemački bacač koplja Thomas Röhler zablistao je na prvom ovogodišnjem natjecanju Dijamante lige u Dohi, gdje je u petak dobacio do 93,90 metara što je drugi rezultat svih vremena, a u utrci na 100 metara Južnoafrikanac Akani Simbine (9,99 sekundi) bio je brži od konkurenata među kojima su bili Asafa Powell (10,08) i Justin Gatlin (10,14, četvrto mjesto).

Na natjecanju u Dohi nije bilo disciplina u kojima bi nastupili hrvatski reprezentativci.

Osim što je iznenadio sve oko sebe, Thomas Röhler je i sam ostao šokiran rezultatom koji je ostvario na prvom natjecanju iz kalendara Dijamantne lige.

“Nisam to mogao predvidjeti. Nisam to očekivao na startu sezone. Drugi sam najbolji svih vremena. Trebat će mi nekoliko dana da to shvatim”, izjavio je oduševljeni Nijemac koji ispred sebe ima samo svjetskog rekordera Čeha Jana Železnog čijih 98,48 metara će biti jako teško dohvatiti.

Natjecanje u Dohi pratio je nepovoljan vjetar koji je najviše smetao sprinterima.

Druga stanica Dijamante lige je Šangaj, gdje će se ponajbolji svjetski atletičarke i atletičari natjecati u subotu, 13. svibnja. U Šangaju će prvi put u krug izaći i najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković, a posebnost ovog mitinga je što će se istovremeno odvijati natjecanje diskašica i diskaša.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr