HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL BIT ĆE SPEKTAKL: / Očekujte utrke jače od finala SP-a, ali i dva posebna događaja

Image
Foto: PIXSELL

U Zagreb dolaze jaka imena svjetske atletike

23.8.2018.
14:51
PIXSELL
VOYO logo

Direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić ocijenila je u četvrtak, prilikom obilaska stadiona Mladosti s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, kako će 68. izdanje tog mitinga opravdati status jednog od najboljih mitinga na svijetu s obzirom na vrlo aktraktivnu startnu listu.

Atraktivna imena

"I ove godine će Hanžekovićev memorijal opravdati status jednog od najboljih mitinga na svijetu. To je hrvatsko natjecanje s najvećom televizijskom pokrivenošću u svijetu, prošle godine televizijska slika je otišla u 85 zemalja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Elijah Motonei Manangoi

"Ove godine startna lista je iznimno atraktivna. Svjetski i europski prvak na 200 metara Ramil Gulijev mogao bi u Zagrebu napasti europski rekord (19.72) jer mu za to nedostaje samo četiri stotinke sekunde, utrka na 1.500 metara bit će šlager nad šlagerima jer trčat će tri brata Ingebrigtsen protiv aktualnog svjetskog prvaka Manangoija, a u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone imamo prvog i drugog s Europskog prvenstva u Berlinu – Martinot-Lagardea i Šubenkova – i olimpijskog doprvaka Ortegu."

"Andrea Ivančević će na 100 prepone trčati protiv tri prvoplasirane s Europskog prvenstva u Berlinu, a u skoku s motkom imamo trojicu koji skaču preko šest metara – olimpijskog pobjednika Braza, europskog doprvaka Morgunova i bivšeg svjetskog prvaka Barbera", rekla je Brkljačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kugla na fontanama

Ivana Brkljačić je posebno izdvojila još dvije discipline.

"Bacanje kugle na fontanama postalo je izdvojeni događaj – Memorijal Ivana Ivančića - na koji uvijek dolazi kompletna bacačka krema. Ove godine na startnoj listi imamo 14 najboljih bacača svijeta, uključujući i našeg Stipu Žunića, brončanog s lanjskog Svjetskog prvenstva. Što se tiče bacanja diska, Sandri Perković je teško naći pravu konkurenciju, ali na Hanžek dolaze europska doprvakinja Nadine Müller i Kubanka Yamie Perez", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Sandra Perkovic celebrates gold after the final of the women's discus throw athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 13, 2017. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV

Jače nego finale SP-a

Andrea Ivančević, hrvatska rekorderka na 100 metara prepone, prokomentirala je startnu listu svoje discipline, na kojoj su tri prvoplasirane s EP u Berlinu, kao i olimpijska pobjednica Brianna McNeal.

"To je utrka jača od finala Svjetskog prvenstva! Veselim joj se kao i svakom Hanžeku koji je moje najdraže natjecanje jer se održava na stadionu na kojem sam počela trenirati atletiku. Što jača konkurencija to bolje za mene, i ja ću biti brža", rekla je Andrea koja je nakon Berlina nije bila zadovoljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila sam jako ljuta na sebe jer sam pogriješila u polufinalnoj utrci. Potrudit ću se na svom stadionu pokazati koliko sam vrijedila u Berlinu", rekla je Ivančević.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Prilikom obilaska staze koja se trenutačno popravlja i dotjeruje posebna je pozornost posvećena skakalištima i bacalištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa stadionom će sve biti u redu, svake godine ga u ovo vrijeme dotjerujemo za miting. Tu nemamo nikakvih problema, pogotovo kad dođe gradonačelnik i dodatno motivira ljude da poprave sve što treba popraviti. Vidjeli ste da renoviramo centralno zaletište u skoku u dalj jer nam dolazi svjetski prvak Manyonga koji je ove godine već četiri puta skočio preko 8.50 metara, pa očekujemo da će to napraviti i ovdje", rekla je Ivana Brkljačić.

Besplatan ulaz

I ove godine je ulaz na miting besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ulaznice su besplatne, ali ih treba osigurati. Od 29. kolovoza do 4. rujna moći će se svaki dan podići u Sportskom parku Mladost", zaključila je direktorica mitinga.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo