VELIKA SENZACIJA U LONDONU! / Čudesni Stipe Žunić donio Hrvatskoj povijesnu svjetsku broncu u bacanju kugle!

Image
Foto: AFP

Stipe Žunić osvojio je brončanu medalju u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu! Naš najbolji kuglaš je s 21.

6.8.2017.
22:39
AFP
VOYO logo

Nakon Blanke Vlašić i Sandre Perković, Žunić je tek treći hrvatski atletičar s odličjem na svjetskim atletskim prvenstvima.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žunić je tako postao prvi hrvatski atletičar koji se popeo na pobjedničko postolje na svjetskim atletskim prvenstvima na otvorenom, a naslov svjetskog prvaka osvojio Novozelanđanin Tom Walsh (22,03 m). Zadranin je hitac za medalju, samo dva centimetra kraći od svog hrvatskog rekorda, izveo u drugoj seriji. U prvoj seriji je Žunić bacio 21,01 m, u trećoj je njegova kugla poletjela na 21,04 m, a u četvrtoj 21,08 m.

SARA KOLAK U FINALE S OSMIM REZULTATOM KVALIFIKACIJA: Hrvatica nije uspjela prebaciti kvalifikacijsku normu

Žunić je u petoj seriji bacio vrlo daleko, možda i na daljinu novog osobnog rekorda, ali ga je silina hica povuka u prijestup. Naš je rekorder prestupio i u šestoj seriji, kad je već bilo jasno da mu nitko od konkurenta ne može oteti brončanu medalju, a nakon toga se u slavlju ispružio na bacalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novozelanđanin Tomas Walsh je do prvog naslova prvaka svijeta došao sa tri najdalja hica, a najduži je bio u posljednjoj seriji, u kojoj je bacio 22,03 m. Srebrnu medalju osvojio je Amerikanac Joe Kovacs (21,66 m) koji je branio naslov osvojen prije dvije godine u Pekingu. U četvrtom pokušaju Stipe je napravio prestup, iako je kugla letjea jako daleko. Šteta, bio bi to zasigurno novi nacionalni rekord.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

BRAVO, BRAVO, BRAVO... Stipe Žunić ima broncu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom je prestupio. Šteta, daleko je to išlo....

U trećem pokušaju, Stipe je bacio 21.04.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRAVO STIPE, UF, KAKAV HITAC: 21.46 - Samo dva centimetra kraće od hrvatskog rekorda, vraća se Stipe na treće mjesto.

Image
Image

STIPE ŽUNIĆ OTVORIO JE NASTUP U FINALU: U prvom pokušaju Stipe je bacio 21.01. To mu je deveti puta ove sezone da je bacio preko 21 metar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Sara je pala na četvrto mjesto. Nije prebacila normu. Olimpijska pobjednica u bacanju koplja i vlasnica naboljeg svjetskog rezultata iz ove sezone, Ludbrežanaka Sara Kolak, hicem od 63,24 metra osvojila je četvrto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a 26 centimetara dijelilo ju je od kvalifikacijske norme.

Image
Image

65,37 - Molitor, aktualna svjetska prvakinja, prebacila je normu i ona je, po novom - vodeća. Druga u poretku u kvalifikacijama skupine A bacačica koplja je malo poznata Australka Kelsey-Lee Roberts s rezultatom 63. 70. Sara je pala na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kolak je u drugom pokušaju prestupila, ali i dalje je vodeća u ukupnom poretku skupine A.

63.03 - Sara je već u prvom pokušaju došla do norme za finale. Norma je 63.50, ali možda neće za sve niti trebati taj hitac. Još nitko nije bacio dalje od Sare. Kolak je vodeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zlatna olimpijska pobjednica u bacanju koplja, hrvatska junakinja Sara Kolak, započinje svoj nastup na SP-u u kvalifikacijama bacanja koplja koje je na rasporedu u 20.05, te Stipe Žunić koji će u finalu bacanja kugle (21.35) loviti što bolji rezultat. Po mogućnosti medalju.

HORVAT BEZ FINALA U LONDONU: Hrvatski rekorder nije uspio ponoviti veliki rezultat iz Pekinga

Sara Kolak vlasnica je najboljeg rezultata sezone, a ono iznosi 68, 43 metra. Spomenuti rezultat ujedno je i novi državni rekord kojim je 6. srpnja pobijedila na mitingu Dijamantne lige u Lausannei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

18.08.2016., Rio de Janeiro - Olimpijske igre Rio 2016. Stipe Zunic u finalu bacanja kugle. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

KAD SU ONE NA BORILIŠTU, NITKO VIŠE NE PRATI OSTALA ZBIVANJA NA STADIONU: Upoznajte vruću stranu spektakla u Londonu

Senzacionalna olimpijska pobjednica iz Rija debitirat će na svjetskom seniorskom prvenstvu, a 22-godišnja Ludbrežanka će u Londonu pokušati nastaviti niz osvajanja odličja na najvećim natjecanjima, koji je započela broncom na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Amsterdamu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo