ALEJANDRO VALVERDE UZEO SEDMU ETAPU, NOVA PROMJENA NA VRHU: / Angel Lopez opet obukao crvenu majicu

Image
Foto: Profimedia

U ukupnom redoslijedu vodeći Lopez ima samo šest sekundi bolje vrijeme od drugog Rogliča, 16 od trećeg Valverdea, odnosno 27 od četvrtog Quintane

30.8.2019.
18:11
Profimedia
VOYO logo

Aktualni svjetski biciklistički prvak, 39-godišnji Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) pobjednik je sedme etape ovogodišnjeg izdanja "Vuelta a Espane" vožene od Onde do vrha uspona na Alto Mas de la Costa u dužini od 183.2 kilometara, dok je Kolumbijac Miguel Angel Lopez (Astana) po treći puta u tjedan dana preuzeo poziciju vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Kao što se i očekivalo, sva akcija u sedmoj etapi odvijala se u posljednjih četiri kilometra, na iznimno strmom usponu prema Alto Mas de la Costi. Vrlo brzo se izdvojila skupina od četiri vozača koji slove kao najveći kandidati za konačnog slavodobitnika u Madridu za 16 dana, uz Valverdea i Lopeza to su još Slovenac Primož Roglič (Jumbo-Visma) i Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopez vodeći

Većim dijelom uspona tempo te četvorke diktirao je Quintana, a u završnici se ispostavilo kako je on radio za svog momčadskog kolegu Valverdea koji je izbio na čelo 200-tinjak metara prije cilja. Valverdea je pratio Roglič, ali ga nije mogao preteći već je Slovenac ciljem prošao kao drugi u istom vremenu kao i Španjolac. Teći Lopez i četvrti Quintana zaostali su šest sekundi.

U ukupnom redoslijedu vodeći Lopez ima samo šest sekundi bolje vrijeme od drugog Rogliča, 16 od trećeg Valverdea, odnosno 27 od četvrtog Quintane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lopez je prvi put na ovogodišnjoj "Vuelti" odjenuo crvenu majicu nakon prve etape samo da bi ju već nakon druge prepustio Ircu Nicolasu Rocheu (Sunweb) na tri dana. Po drugi put Lopez je preuzeo crvenu majicu nakon pete etape, ali opet na samo jedan dan kada ju je nakratko ustupio Belgijancu Dylanu Teunsu (Bahrain), da bi na kraju prvoga tjedna utrke ponovno zasjeo na vrh ukupnog redoslijeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo