OSLABLJENE NA ESTONIJU: / Konjuh prva tenisačica, Vekić umjesto Fed kupa izabrala turnir u Australiji

Image
Foto: AFP, KAZUHIRO NOGI

Hrvatska Fed Cup reprezentacija u srijedu će (15.30 sati) u izraelskom Eilatu odigrati prvi meč na turniru Skupine 1 Euro-afričke zone protiv tenisačica Estonije.

2.2.2016.
16:00
AFP, KAZUHIRO NOGI
VOYO logo

Uz Hrvatsku i Estoniju u grupi C natjecat će se još Izrael i Turska, a samo će prvoplasirana reprezentacija izboriti nastup u razigravanju za plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2.

Bez Martić, Mrdeže i Fett

Hrvatska izbornica Iva Majoli na raspolaganju ima znatno oslabljenu reprezentaciju, jer su zbog ozljeda otpale Petra Martić, Tereza Mrdeža i Jana Fett, a Donna Vekić je umjesto nastupa u Izraelu izabrala igranje na turniru u Australiji, kako bi pokušala popraviti svoju poziciju na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debitira Tena Lukas

U Eilatu će Hrvatsku tako predstavljati Ana Konjuh, debitantica Tena Lukas, povratnica u reprezentaciju Silvija Njirić te iskusna Darija Jurak. Za Estoniju su prijavljene Anett Kontaveit, Valeria Gorlats i Maileen Nuudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspiju li hrvatske tenisačice osvojiti prvo mjesto u svojoj grupi, u razigravanju će igrati protiv prvoplasirane reprezentacije iz grupe A u kojoj su Švedska, Portugal i Ukrajina. Pobjednik tog susreta izborit će mjesto u ždrijebu travanjskih kvalifikacija za Svjetsku skupinu 2.

O drugom sudioniku kvalifikacija za Svjetsku skupinu 2 odlučit će dvije najbolje reprezentacije iz grupa B i D. U grupi B su Velika Britanija, Gruzija i Južnoafrička Republika, a u grupi D Mađarska, Belgija, Bugarska i Latvija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo