banner
OI

SLUŽBENA IZJAVA

ORGANIZATORI SU SE POSULI PEPELOM: Pravili su se kao da pandemija ne postoji, a sad su se morali suočiti sa stvarnošću

Ovakvu odluku sigurno će s oduševljenjem prihvatili brojni sportaši koji su već tjednima zagovarali odgodu jer se, naravno, u izolaciji nisu mogli pripremiti za natjecanje, pogotovo ne na razini na kojoj su Olimpijske igre

Japanski premijer Shinzo Abe je predložio jednogodišnju odgodu Olimpijskih igara u Tokiju zbog pandemije koronavirusa, a Međunarodni olimpijski odbor (MOO), odnosno njegov predsjednik Thomas Bach je to prihvatio.

S njima su u zajedničkoj odluci sudjelovali predsjednik organizacijskog odbora Mori Yoshiro, ministar Olimpijskih igara Hashimoto Seiko; gradonačelnik Tokija Koike Yuriko, šef MOO-ovog organizacijskog odbora John Coates, generalni direktor MOO-a Christophe De Kepper i izvršni direktor Olimpijskih igara Christophe Dubi.

Zanimljivo, jako je dugo trebalo Organizacijskom odboru i MOO-u da prihvate odluku o odgodi Olimpijskih igara. Primali su mnoge kritike jer prije samo tjedan dana pričalo se kako sve teče prema planu i kako je izgledno da će se Olimpijske igre održati prema planu. No sad su u zajedničkoj izjavi rekli skroz nešto drugo.

UŽIVO, ODGOĐENE OLIMPIJSKE IGRE: Japanski premijer i čelni čovjek MOO-a postigli dogovor i objavili kad će se OI održati

Sportaši došli na svoje

“Jučer je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao da se pandemija koronavirusa ubrzano širi. Trenutno ima 375 tisuća zaraženh u svijetu u skoro svakoj državi, a broj raste iz minute u minutu”, stoji u izjavi.

“U ovakvim okolnostima i na temelju informacija koje smo dobili, zaključili smo da bi Olimpijske igre trebale biti otkazane za ovu godinu, ali i da bi se trebale održati najkasnije u ljeto 2021. godine zbog zdravlja svih koji će u njih biti uključeni”, priopćio je Organizacijski odbor.

Ovakvu odluku sigurno će s oduševljenjem prihvatili brojni sportaši koji su već tjednima zagovarali odgodu jer se, naravno, u izolaciji nisu mogli pripremiti za natjecanje, pogotovo ne na razini na kojoj su Olimpijske igre.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr