PROCURILA VISINA KAZNE

OPASNA KLAUZULA PRIJETI ODBJEGLIM SUPERLIGAŠIMA: Penali za napuštanje su ogromni, ovo bi moglo ugroziti opstanak brojnih klubova

Cifra je ogromna i pitanje je kako je mogu platiti neki od klubova

U nedjelju kasno navečer je 12 bogatih klubova predvođenih Realovim predsjednikom Florentinom Pérezom objavilo priopćenje o pokretanju Superlige koja bi im donijela dodatni novac u trenutku opadajućih prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Ti klubovi su “što je ranije moguće” namjeravali istupiti iz UEFA-ine Lige prvaka te se tijekom tjedna natjecati u svojoj Superligi u kojoj bi bilo ukupno 20 klubova. Vikendom bi igrali u domaćim prvenstvima.

MAJSTORI ILUZIJE PRODALI SU NAM SAVRŠENI TRIK: Zašto se zapravo raspala Superliga i kako su vas obmanuli pričom o ‘lažnim herojima’?

Međutim, pod pritiskom vlada, UEFA-e i FIFA-e, medija i dijela navijača povukli su se javno svi osnivači osim Real Madrida, Barcelone i Juventusa.

“Projekt je sada na “stand-byu”. Superliga postoji, kompanija za upravljanje njome je i dalje tu, ali nam je otišla polovica članova umornih zbog onoga što su proživjeli u početna 24 sata,” izjavio je Perez nakon toga tijekom gostovanja na španjolskoj radijskoj postaji Cadena SER.

Plaćaju penale?

“Svi nastavljamo i dalje. Barcelona također promišlja što možemo napraviti. Postoji ideja da među 20 klubova Superlige budu recimo po četiri iz Španjolske, Italije…Tražimo obrazac. Ključno je da pronađemo format koji bi bio atraktivan i napose privukao mlade jer oni sve manje gledaju nogomet provodeći vrijeme na PlayStationu i drugim platformama”, dodao je.

U petak je katalonski Mundo Deportivo objavio kako postoji klauzula prema kojoj svaki klub koji napusti Superligu mora platiti 300 milijuna eura. Tih devet potpisa tako ukupno vrijedi astronomskih 2,7 milijardi eura. Budu li stvarno to morali platiti dio tih klubova morat će se boriti za preživljavanje jer će im ugrožen opstanak.

U četvrtak se, inače, po prvi put javno obratio Barcelonin predsjednik Joan Laporta poručivši kako je “apsolutno neophodno da veliki klubovi iznesu svoje mišljenje vezano za podjelu novca”.

“Mi zagovaramo održavanje nacionalnih prvenstava, te ćemo razgovarati s UEFA-om”, izjavio je za katalonsku televiziju TVE3. “Mi veliki klubovi puno pridonosimo pa trebamo sudjelovati u raspodjeli tog novca”, dodao je.

Barcelona se trenutačno nalazi u lošoj financijskoj situaciji, a u svojim redovima ima Lionela Messija i Antoinea Griezmanna, dvojicu od petorice najplaćenijih nogometaša svijeta. Laporta, koji je prošli mjesec izabran za predsjednika kluba, rekao je kako ne odustaje od Superlige.

“Bilo je pritisaka prema nekim klubovima no naš prijedlog i dalje postoji. Investicije su jako važne, plaće izuzetno visoke, pa je sve to potrebno uzeti u obzir na isti način kao i sportske zasluge”, izjavio je.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Povratak na Net.hr