Ne treba ga maziti

OPALIO PO MESSIJU: “Zabije četiri gola Sociedadu, a onda ne dotakne loptu!”

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona udario je po najboljem igraču današnjice Lionelu Messiju i pozvao sunarodnjake da ga prestanu tretirati kao zvijezdu u argentinskoj reprezentaciji.

Messi se našao na meti kritika zbog ne odveć uvjerljivih igara na nedavnoj Copa Americi u Čileu gdje je u šest utakmica postigao samo jedan pogodak. Gauči su, podsjetimo, u finalu izgubili od domaćina nakon izvođenja jedanaesteraca. Iako je u dresu Barcelone osvojio sve što je mogao, Messi tako i dalje čeka prvi seniorski trofej s reprezentacijom. I ovom je prilikom zapeo na zadnjoj prepreci, baš kao i lani na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

“Imamo najboljeg nogometaša na svijetu koji zabije četiri gola Real Sociedadu, a onda dođe u reprezentaciju i ne dotakne loptu. Moraš se zapitati: je li Argentinac ili Šveđanin?”, ispalio je Maradona u razgovoru za Ole.

“Lako je kritizirati ga”

“Lako je kritizirati ga i nemojte više govoriti da ga treba maziti. Treba ga tretirati kao svakog drugog igrača u reprezentaciji”, dodao je Maradona, a onda ipak malo ublažio retoriku.

“Messi ipak nije nikoga ubio niti silovao i ne treba oko svega raditi veliki problem. Kritizirati ga s ciljem da mu se pomogne je u redu. Ali oni koji objavljuju ankete s pitanjem treba li Messi igrati za reprezentaciju potpuno su promašili temu.”

Povratak na Net.hr