ONI SU HRVATSKI PONOS: / Sve osim svjetskog zlata je iznenađenje!

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić
26.8.2015.
12:24
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Prema vlastitim riječima, naš nepobjedivi dvojac u Aiguebelette odlazi nikada spremniji.

"Pri smo put završni dio priprema odraditi 100 posto, nismo imali nikakvih problema s ozljedama. Proveli smo četiri tjedna na Peruči i nikada nismo bili spremniji i brži", rekao je Valent, a Martin se nadovezao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izraziti smo favoriti, od toga ne bježimo i sve osim zlata bilo bi iznenađenje kako za nas tako i za druge".

14 mjeseci bez poraza

Osim pobjede na SP prošle godine u Amsterdamu, braća Sinković pobijedili su i na sve četiri regate Svjetskog kupa na kojima su nastupili, po dvije prošle i ove godine, a njihova je dominacija započela upravo u Aiguebeletteu u francuskim Alpama u lipnju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jezero je prekrasno, priroda je tamo prelijepa, planine u pozadini, tako da se baš veselimo što ćemo se vratiti tamo. Bit će baš 'gušt' veslati", kazao je Martin.

"A i zaželjeli smo se utrka, više od dva mjeseca je prošlo od zadnje regate Svjetskog kupa. Jedva čekamo ponedjeljak da napokon počne", dodao je Valent odavajući nestrpljenje pokazati vrhunsku spremnost nakon što je početkom ove sezone imao problema s ozljedom rebara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se konkurencije tiče, braća se slažu kako će im najopasniji suparnici biti Nijemci Stephan Krueger i Marcel Hacker.

"To su dvojica najboljih njemačkih veslača trenutačno i sigurno je da će biti opasni. No, niti u jednoj od dosadašnjih utrka naša pobjeda nije bila upitna. Jednostavno, mi smo u poziciji da ne moramo gledati što rade drugi, znamo kakav je naš plan i da ćemo, ako ga odradimo kako treba, pobijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandrin poučak

Iako su prilično samouvjereni, pouku kako nitko nije nepobjediv dobili su u utorak kada je naša trofejna bacačica diska Sandra Perković na SP u Pekingu osvojila srebro iako je bila velika favoritkinja za obranu zlata.

"Bio sam siguran kako Sandra neće izgubiti još barem četiri-pet godina. Ali, uvijek se može pojaviti netko tko je sposoban pokvariti planove. Zato i je sport zanimljiv, jer je nepredvidiv", smatra Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje je učiti na primjerima drugih, ako se može. Mi odlazimo u Francusku samouvjereni, ali znamo da nam neće dati zlato samo zato što smo došli. Mi smo prava 'lovina' i zato je najbolje da se koncentriramo najprije za prvu utrku u ponedjeljak", izjavio je Valent.

Uz braću Sinković, Hrvatska će imati još četiri posade na SP u Aiguebeletteu (30. kolovoza - 6. rujna). Još jedan član trofejnog četverca Damir Martin od ove godine vesla u samcu, te je u svibnju u Poznanju osvojio naslov europskog prvaka u toj disciplini, a put Francuske će i David Šain i Mario Vekić, te sestre Marcela i Karla Milošević, koji će nastupati u dvojcima bez kormilara, i Luka Radonić u lakom samcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo