PRIZNAJEM, GRIJEŠIO SAM

ON NIJE KAO BRUNO MARIĆ: Turski sudac sve oduševio svojim potezom

Suci su uglavnom nedodirljiva bića na nogometnom terenu. Boje se jedino delegata koji im daju ocjene, dok su na travnjaku drže iznad igrača i trenera, a često i nogometne igre… No, turski sudac Deniz Çoban pokazao se iznimkom.

Na utakmici turskog prvenstva između Kasimpase i Rizespora, dosudio je jednaesterac za goste u zadnjoj minuti nakon očite glume napadača Leonarda Kweukea. Pritom je isključen vratar Kasimpase Koray Altinay, a “glumac” Kweuke je zabio s bijele točke nepravedno izboreni penal.

Sudac se svima ispričao

Očito je sudac odmah nakon utakmice pogledao snimku i shvatio što je učinio. Nakon utakmice, dok je trener Kasimapse Riza Çalimbay davao kratki intervju za televiziju, u kadar je uletio sudac Coban.

“Ispričavam se vama kao treneru, momčadi Kasimpase i Rizesporta i Turskom nogometnom savezu, kao i sudačkoj komisiji. Nakon ovog, moram razmisliti o svojoj budućnosti”, izjavio je sudac i šokirao sve prisutne u tom trenutku, kao i gledatelje.

Trener Kasimpase džentlmenski je uzvratio:

‘Trebamo ovakve ljude’

“Svi griješimo, ali činjenica da ste imali hrabrosti doći ovdje i sve priznati zaslužuje veliko poštovanje. Nemojte govoriti o odlasku iz sudačke profesije, naša liga treba više ljudi kao što ste vi”, kazao je Riza Çalimbay.

Ovako javno priznanje sudačke pogreške je presedan, Deniz Çoban zaslužuje uistinu svako poštovanje.

Prisjetili smo se i hrvatskog suca Brune Marića koji je dosudio jedanaesterac u zadnjoj minuti za Dinamo protiv Hajduka. Nakon toga, Marić je sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je priznao da ne zna je li pogriješio jer  nije i neće pogledati snimku, tvrdeći kako je u trenutku odluke bio uvjeren da je penal postojao.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr