On je pretrčao ceo svet (VIDEO)

Potrošio je 622 dana i 17 pari patika

Australijanac Tom Denis je najbrži čovek koji je pretrčao ceo svet, a u tom poduhvatu je za 622 dana dnevno prelazio skoro čitavu maratonsku trku i za 622 dana promenio 17 pari patika, piše B92.

Ovaj neverovatno uporni Australijanac je na put koji je trajao više od 20 meseci krenuo 31. decembra 2011. godine ispred opere u Sidneju i po njegovim rečima nikada nije ni pomislio da odustane, a svoju pešačku avanturu završio je na mestu sa koga je i krenuo. Ukupno je pretrčao preko 26.000 kilometara.

Zaista nisam nikad pomislio da odustanem, a mislim da mi je telo nakon ovog puta mnogo izdržljivije i jače nego pre, mislim da se jednostavno naviklo da veliki napor – rekao je Denis jednoj australisjkoh televiziji nakon što je postao najbrži čovek koji je obišao peške zemljinu kuglu.

Ipak nezaborvani momenat je bio zapravo prelazak preko Nularbora (pustinjski deo juže Australije bez skoro bilo kakvog rastinja) sa mojom ženom i nekoliko prijatelja.-

Ova njegova trka je imala i humanitarni karakter jer se Denis nada da će uspeti da za organizaciju Oksfam skupi najmanje 50.00 hiljada dolara.

Iako trenutno ne pravi planove za blisku budućnost, ovaj australijski avanturista kaže da bi ga njegova žena rado videla u nekom sličnom poduhvatu.

Njoj je verovatno do toga stalo više nego meni, jer ona ne mora stalno da trči. Lako je njoj. Kada sam se vratio sa ovog puta pitala me je ‘Zašto ne optrčiš i jedan počasni krug – rekao je Denis sa smeškom.

//www.youtube.com/embed/B11rNQ9P2Ww

Povratak na Net.hr