OLIMPIJSKI ODBOR PODRŽAVA PROJEKT: / Euro za odbojkašice mogao bi se igrati u Hrvatskoj?

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odbojkaško izaslanstvo predstavilo je ideju o hrvatskom domaćinstvu jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica 2021. godine

13.12.2019.
21:36
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Izaslanstvo Europske odbojkaške konfederacije (CEV), u kojem su bili predsjednik Aleksandar Boričić i savjetnik za marketing Zoran Avramović, boravilo je u posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), a s njima u društvu bio i čelnik Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Ante Baković.

U kratkom razgovoru s predsjednikom HOO-a Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom odbojkaško izaslanstvo predstavilo je ideju o hrvatskom domaćinstvu jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno sve učestalijoj praksi da se kontinentalne sportske priredbe organiziraju u više država, a ovom prilikom domaćinstvo je povjereno Srbiji, Grčkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, i, prema svemu sudeći, bit će prošireno na Hrvatsku. Finalna utakmica, kao i ona za treće mjesto, igrat će se u Beogradu.

'Veliki napredak je ostvaren'

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša izjavio je kako nacionalna olimpijska udruga apsolutno podržava hrvatsko sudjelovanje u takvom projektu, a s puno komplimenata o hrvatskoj ženskoj odbojci govorio je i predsjednik CEV-a Boričić. Evocirao je i sjećanje na tijesan poraz Hrvatica od Turkinja u Ankari (2-3) u osmini finala EP-a 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki je napredak ostvaren u hrvatskoj odbojci, posebno ženskoj, i ovim domaćinstvom želimo nagraditi taj kvalitetan rad i dati podršku Savezu, kao što sam se uvjerio da je imaju od Hrvatskog olimpijskog odbora. Na prošlom Europskom prvenstvu hrvatske su odbojkašice izgubile u petom setu ključnu utakmicu uoči ulaska u borbu za medalje. Za dvije godine mogu još napredovati i biti još konkurentnije. Isto tako, do 2021. godine i domaćinstva skupine EP-a, odbojka u Hrvatskoj može se još više popularizirati i privući još puno djevojčica i dječaka da je zaigraju", rekao je Boričić.

Koji grad?

Na pitanje o razlozima raspršenosti domaćinstva EP-a u više država, Boričić je istaknuo kako se to pokazalo učinkovitim jer popularizacija odbojkaškog sporta dobiva na širini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mogućem gradu-domaćinu skupine EP-a 2021. na ovom sastanku nije se raspravljalo, ali prema standardima CEV-a, u obzir zasigurno dolaze samo gradovi s dvoranama od pet i više tisuća sjedećih mjesta - Zagreb, Split i Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo