OLIĆ NIJE JEDINI: / Ovi su nogometaši uhvaćeni i kažnjeni zbog klađenja

Image
Foto: AFP, CHRISTIAN CHARISIUS

Medijima je odjeknula vijest o klađenju i kazni bivšem hrvatskom reprezentativcu Ivici Oliću.

13.10.2016.
7:15
AFP, CHRISTIAN CHARISIUS
VOYO logo

Legendarni napadač Vatrenih koji trenutačno igra u njemačkom drugoligašu Münchenu 1860 kažnjen je s 20.000 eura i dvije utakmice zabrane igranja jer se kladio na devet utakmica 2. Bundeslige.

Dakako, Olić nije jedini nogometaš koji nije uspio odoljeti čarima klađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SKANDAL U NJEMAČKOJ, OLIĆ SUSPENDIRAN ZBOG KLAĐENJA! /

'Jako mi je žao, samo sam se zabavljao s prijateljima...'

Image
SKANDAL U NJEMAČKOJ, OLIĆ SUSPENDIRAN ZBOG KLAĐENJA! /

'Jako mi je žao, samo sam se zabavljao s prijateljima...'

Rossi upleten u skandal Totonero

Jedan od najpoznatijih slučajeva klađenja seže još u 1980. godinu. Legendarni talijanski napadač Paolo Rossi bio je umiješan u skandal Totonero. Zaradio je trogodišnju suspenziju koja je prijetila uništenjem njegove karijere. Na njegovu sreću, a i sreću talijanskog nogometa, kazna mu je smanjena na dvije godine, tako da je Rossi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 1982. Ostalo je povijest, "azzurri" su te godine postali svjetski prvaci, a Rossi najbolji strijelac prvenstva.

Buffon pod sumnjom

Na klađenje nije bio imun još jedan velikan talijanskog nogometa. Legendarni Juventusov vratar Gianluigi Buffon bio je 2010. godine pod istragom zbog sumnjivih uplata, ali se izvukao bez kazne. Zbog sumnji u klađenje bio je upitan i njegov nastup na SP-u u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Buffona, pod sumnjom su bila još trojica talijanskih nogometaša: Mark Iuliano, Antonio Chimenti i Enzo Maresca.

Argentinski nogometaš Martin Demichelis je prošle sezone, dok je igrao za Manchester City, kažnjen s 30.000 eura. Kladio se na 29 utakmica između 22. siječnja i 15. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno gore prošao je bivši nogometaš St. Paulija Rene Schnitzler koji je zbog klađenja, dobio dvije i pol godine zabrane nastupa, od ožujka 2011, do rujna 2013. godine.

Hamann izgubio 300.000 eura

Bivši igrač Liverpoola Dietmar Hamann nije kažnjen zbog klađenja, ali je ostao bez lijepog iznosa novca. U autobiografiji je priznao kako se kladio na kriket i izgubio 300.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da klađenje može odvesti i u zatvor, doživjela su trojica igrača Sheffield Wednesdaya. Davne 1964. godine kladili su se na poraz vlastite momčadi protiv Ipswich Towna. Nakon što su odležali četiri mjeseca u zatvoru, dobili su doživotnu zabranu igranja. David Layne i Peter Swan mogli su zaigrati 1972., ali Tony Kay nije se vratio na nogometni teren.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo