VIŠAK PROMILA

OKTOBERFEST JE KRIV ZA SVE: Legendarnom njemačkom reprezentativcu prijeti zatvorska kazna

Kombinacija Oktoberfesta, rođendanske proslave i piva može završiti samo na jedan način – viškom promila! Spoznao je to i bivši njemački reprezentativac Stefan Effenberg koji je u “veselom” stanju sjeo za upravljač svog Jaguara s 1,4 promila alkohola u krvi.

Njemačka policija nije imala milosti prema 47-godišnjem Effenbergu, bivšem igraču Bayerna, Borussije (M) i Fiorentine koji je u nedjelju slavio 50. rođendan svoje supruge Claudije.

Ostao bez vozačke

U Njemakoj je dozvoljeno 0,3 promila, ali je legendarni njemački nogometaš imao gotovo pet puta više od dozvoljene razine. Sve iznad 1,1 promila spada pod kazneni, a ne prekršajni zakon, tako da bi Effenbergu moglo prisjesti i pivo i ženin rođendan.

Kako piše njemački list Der Tagesspiegel, bivši reprezentativac ostao je na licu mjesta bez vozačke dozvole, a zbog novog incidenta za volanom, mogao bi završiti i u zatvoru.

Već treći incident za volanom

Prvi put, 1998. je ostao bez vozačke zbog pijanstva, a 2003. je platio 100.000 eura kazne zbog prebrze vožnje i jer je policajca nazvao “šupkom”.

U sljedećih godinu dana Effenberga će voziti samo taksisti ili žena i prijatelji, a prijeti mu i boravak iza rešetaka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr