NA BRDOVITOM BALKANU

OKOLO NAOKOLO: Zbog blokade granica pati i regionalna ABA liga

Blokada hrvatsko-srpske granice osim ekonomsko-političkih posljedica, mogla bi utjecati i na sportske priredbe.  Regionalna košarkaška ABA liga sljedećeg tjedna ulazi u svoju 15. sezonu, a upitno je, ukoliko se ova situacija nastavi, kako će hrvatski i srpski klubovi igrati međusobne utakmice.

Sezona počinje 1. listopada, a u prvom kolu nema ni jednog spornog gostovanja, Zato 6. listopada Crvena zvezda treba gostovati u Zadru. Košarkašima iz Srbije mogao bi se otegnuti put do Zadra, jer ukoliko ne mogu prijeći granicu na Bajakovu, morat će do Dalmacije putovati preko Bosne i Hercegovine.

Do Zadra preko Brčkog

To je zasad rješenje, ukoliko se situacije ne promijeni u sljedećih deset dana. S obzirom da su “zvezdaši” trenutačno u Zadru, gdje sudjeluju na jakom međunarodnom turniru,  možd bi mogli razmisliti i produljiti boravak u tom gradu… Momčad je krenula na vrijeme na turnir, ali predsjednik Zvezde Nebojša Čović je do Zadra došao prelazeći granicu kod Brčkog.

“Putovanje sportašima jest otežano, ali nije nemoguće. Mi u ovaj petak u Zagrebu imamo Skupštinu klubova ABA lige i čelnici iz Srbije doći će preko Bosne. A u Hrvatsku i Sloveniju može se i preko Mađarske”, kazao je Mladen Veber, Cedevitin predsjednik i dopredsjednik ABA lige za Večernji list.

 

Povratak na Net.hr