OKO SOKOLOVO DALO KONAČNU PRESUDU: / 'Bio je penal, ali isključenje nije imalo smisla'

Image

U emisiji Stadion HRT-a raspravljalo se o sudačkim kriterijima u Prvoj HNL.

5.12.2016.
22:13
VOYO logo

Joško Jeličić i Mateo Beusan prokomentirali su između ostalog suđenje Ante Vučemilovića na utakmici Dinama i Rijeke.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DERBI NA MAKSIMIRU: Osjetite dašak atmosfere s utakmice Dinama i Rijeke

Image

DERBI NA MAKSIMIRU: Osjetite dašak atmosfere s utakmice Dinama i Rijeke

Penal za Dinamo

16. minuta - Žuti karton Mišiću zbog uklizavanja u Livakovića. Ovo smo izdvojili jer mediji pišu da je tu trebao biti crveni karton. Međutim nema govora o crvenom. Ovo je ispravna odluka - žuti karton.

38. minuta - Je li bila ruka Bradarića, igrača Rijeke, kod ovog pokušaja glavom? Ovo je najveća greška suca. Ruka je sigurno bila. To je namjerno igranje rukom koja je poviše tijela, povećava obujam. Ovo je kazneni udarac za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1 minuta - Je li prekršaj Vešovića dosuđen ispravno, je li postojao? Nema govora o prekršaju. Sudac je prvi put pogriješio u procjeni prekršaja.

46. minuta - Jonas ruši Gorgona, ne sudi ništa?Prekršaj ko suza i trebao je dobiti opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta -Ima li prekršaja Soudanija nad Zutom, nije suđeno ništa? Igrač je u skoku, savinute kičme. Dovoljno je da ga takne, ali ovdje je velika uloga prvog pomoćnog suca koji je morao reagirati jer se to dogodilo ispred njega. Naravno da je to bio prekršaj.

68. minuta - Henriquez izbija loptu nakon dosuđenog zaleđa, nema kazne. Radi se o zaleđu, a Henriquez odmah nakon zvižduka izbija loptu. Na zadnjem seminaru rečeno je da u ovakvoj situaciji suci budu fleksibilniji. Ispravna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorgon isključen bez razloga

69. minuta - Drugi žuti Gorgonu. S obzirom na kriterije cijele utakmice nije ga trebao dobiti. Za mene je to greška, a koliko je kriterij bio neujednačen može se zaključiti po situaciji u 92. minuti.

76. minuta - Žuti Vešoviću zbog guranja Soudanija, a pokret ruke Soudinaija nekažnjen. Radi se o običnom guranju, ali ako je takav kriteriji i ako je dao žuti karton Vešoviću morao ga je dati i Soudaniju. Nemamo isti kriterij kod opominjanja igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76. minuta - Fernandez gura igrača Rijeke na 17 metara, a iza toga dolazi do kornera za Dinamo.Sudac ništa nije sudio. Pogreška suca.

79. minuta - Nije svirano zaleđe Soudanija. Odlična odluka pomoćnog suca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92. minuta -Drugi pomoćni sudac i sudac ne sude očigledni prekršaj na Vešoviću. Ovo smo posebno izdvojili. Ništa nije suđeno. Pivarić nema kontrolu nad loptom i daje izravan udarac u nogu. To je prekršaj i žuti karton. Slična situacija je bila u 69. minuti kad je Gorgon isključen. Dakle nije isti kriterij.

96. minuta -Je li ispravno nepriznat pogodak Stojanovića? Ispravna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeličićev komentar

Komentirajući susret Dinama i Rijeke Jeličić je rekao kako je problem bio što je sudac vrlo vjerojatno vidio penal na poluvremenu pa 'smo kasnije mogli vidjeti školski primjer kompenzacije do kraja utakmice'.

"Suci su oduzeli utakmicu navijačima i gledateljima. Igrači su se koliko toliko kontrolirali, ali suđenje je bilo ispod nivoa. Također, Vešović i njegova komunikacija nakon i za vrijeme utakmice je bila je neprihvatljiva", kazao je Jeličić za HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo - Hajduk

Busan je potom ustvrdio da je Hajduk teško oštećen kada je dosuđen nepostojeći penal za Slaven Belupo.

"Ne vidim da je bilo kontakta. Eventualno je između dva koljena, ali igrač onda ne bi tako pao. Nije tu bilo perkršaja. S druge strane dobra je odluka bila susa da svira penal u Hajdukovu korist jer je došlo do gaženja stopala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo