REPOVI POSLIJE DERBIJA

OKO SOKOLOVO O SUĐENJU NA MAKSIMIRU: ‘Bebek nije svirao dva penala, a Hajduku je poništen čisti gol’

Bivši nogometni sudac Mateo Beusan prokomentirao je suđenje Ivana Bebeka tijekom utakmice između Dinama i Hajduka koja se igrala u nedjelju na Maksimiru.

Beusan je ustvrdio kako je Bebek počeo griješiti od prve minute te da već u 37.minuti nije sudio prekršaj te da je igrač Hajduka trebao dobiti žuti karton.

“S druge strane Machado je dobio žuti dvije minute kasnije kao i Stojanović poslije. Kožulj je za onaj start dobio žuti, a u Europi se za njega dobije crveni”, kazao je Beusan.

VJEČNI HRVATSKI DERBI BEZ GOLOVA! Dvije stative i nevjerojatna serija promašaja Dinamova kapetana

SPLIĆANI BIJESNI NAKON DERBIJA: Je li Hajduku na Maksimiru poništen regularan pogodak?

Najsporniji trenuci

“Gol Ohandze bio je regularan. Pomoćnik je trebao pustiti prednost napadaču s obzirom da je igrač  Dinama namjerno igrao loptom. Bebek je morao pustiti akciju. To je novo pravilo od 1.7. i u toj situaciji se ne može svirati zaleđe”, rekao je Beusan gostujući u emisiji Stadion HRT-a.

Dodao je i da je penal na Saidu bio čisti.

“Pivarić je udario Saida u stajnu nogu pa tek onda izbio loptu”, kazao je Beusan.

Prokomentirao je i sutuaciju kad je Ćosića pogodila lopta u ruku te je rekao da je Bebek i tada mogao dosuditi najstrožu kaznu.

Sve sporne situacije

20.minuta – Stojanovićev start na Memmelu

Nema penala. Dinamov igrač je čvršće stao i sudac nije pogriješio.

38. minuta – Poništen gol Hajduku

Teško se vidi. Trebala bi nam 3D analiza, ali u u ovakvim situacijama sudac mora pustiti prednost napadaču. Dinamov igrač je namjerno igrao loptom pa prema novim pravilima nije zaleđe. Bebek je to morao vidjeti.

52. minuta  – korner za Dinamo nakon kojeg je pogođena vratnica je loša odluka: Pogriješio je kod kornera nakon kojeg je Dinamo mogao povesti.

73. minuta – Pivarićev start nad Saidom

Udario ga je u stajnu nogu, a tek onda loptu. Bez dvojbe trebao je biti penal za Hajduk.

82. minuta – Ćosićeva ruka

Njegova ruka ne brani tijelo nego gol. Iako je Soudani tukao iz blizine sudac ne bi pogriješio da je svirao penal. Ruka nije bila u prirodnom položaju.

Povratak na Net.hr