ZLATO KOJE ĆE ZAUVIJEK PAMTITI: / Hrvatska junakinja trijumfirala unatoč ozbiljnom problemu

Image

Atletičarka Sandra Perković četvrti je put zaredom osvojila europsko zlato u bacanju diska.

8.7.2016.
23:37
VOYO logo

Nakon što je bila najbolja u Barceloni 2010. godine, Helsinkiju 2012. i Zurichu 2014. godine, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković slavila je i u Amsterdamu.

Vodstvo je u finalu u kojem je nastupilo 15 atletičarki preuzela u četvrtoj seriji s hicem od 66,03 metara, a zlato je osigurala u petoj seriji s velikih 69,97 metara. Tako je na najbolji način najavila nastup na Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki broj natjecateljica

"Jako sam zadovoljna s ovim rezultatom 69.97 nakon što sam imala dosta tehničkih problema u prvim serijama", kazala je Sandra koja je imala jedan problem. Naime, velik broj djevojaka sudjelovao je u ovoj disciplini jer je kvalifikacijska norma bila niska te ih je 15 prebacilo taj rezultat. U finalu se jako dugo čekalo između serija što je našoj velikoj sportašici stvaralo dodatnu nervozu i napor nakon prvog hica.

Image
Image

'Važno je da sam u četvrtoj seriji preuzela vodstvo'

"Kada je završila treća serija i kada nas je ostalo osam najboljih, počelo je pravo natjecanje i osjećala sam se kao na svim velikim natjecanjima. Tu je počela borba za medalje. Važno je da sam u četvrtoj seriji preuzela vodstvo sa 66 metara, ali tu nije bilo gotovo jer Julia Fischer ima osobni rekord veći od toga. Ušla sam u petu seriju, koja je za mene uvijek najbolja serija i nakon izbačaja sam vidjela pravi hitac", objašnjava Perković i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo se to dogoditi puno ranije, ali ja se nadam da je nakon svega zlatna medalja dobra uvertira za Olimpijske igre."

Uz Sandru je nastupio hrvatski rekorder u skoku motkom, Ivan Horvat koji je završio nastup u finalu na diobi osmog mjesta s preskočenih 5,30 metara, a o samom natjecanju dovoljno govori podatak kako je svjetski rekorder i trostruki europski prvak Francuz Renaud Lavillenie ostao bez plasmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo