Policija na nogama

ZASTRAŠUJUĆA PRIJETNJA: Dva tjedna uoči Igara brazilska organizacija se zaklela na vjernost Islamskoj državi!

Brazilska obavještajna služba (ABIN) u stanju je najveće pripravnosti nakon što se manje od tri tjedna prije početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru jedna lokalna islamistička skupina javno zaklela na odanost terorističkoj organizaciji Islamska država (IS).

Obavještajci koji prate internet izvijestili su da je skupina koja se naziva ‘Ansar al-Khilafah Brazil’ javno obećala da će slijediti put vođe IS-a Abu Bakra al-Baghdadija.

‘Istražujemo sve prijetnje’

“Detaljno istražujemo sve prijetnje vezane uz Olimpijske igre, posebno one terorističke. Mnoge su prijetnje odbačene, a one koje zaslužuju pozornost se iscrpno istražuju”, priopćio je ABIN.

Brazilci su nakon terorističkog napada kamionom u Nici prošlog tjedna povećali sigurnosne mjere koje sada uključuju i veći broj zaštitnih barijera i sigurnosnih kordona. Olimpijske igre u Rio de Janeiru započinju 5. kolovoza, a organizatori su angažirali čak 85.000 vojnika, policajaca i zaštitara, što je dvostruko više nego prije četiri godine na Igrama u Londonu.

Uz 10.500 sportaša, u Rio de Janeiru se očekuje i oko 500.000 posjetitelja tijekom Igara. Privremeni brazilski predsjednik Michel Temer prošli je tjedan u videoporuci pozvao sve da dođu u Rio, dodavši kako je grad siguran i kako nema nikakvog razloga za zabrinutost.

Povratak na Net.hr