NA KRAJU 11.

PAO OLIMPIJSKI REKORD: Žunić bacio kuglu gotovo pola metra kraće nego u kvalifikacijama

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić osvojio je 11. mjesto u olimpijskom finalu u Rio de Janeiru, a zlatnu medalju uz novi olimpijski rekord od 22.52 metara osvojio je 23-godišnji Amerikanac Ryan Crouser.

Zadranin Stipe Žunić je u drugoj seriji finala bacio kuglu do 20.04 metara, nakon što je u prvoj seriji dobacio do 19.93 m. U trećoj seriji Žunić je bacio na 19.92 m te je tako ostao bez dodatna tri pokušaja koje su izborili najbolja osmorica. Šteta je što 25-godišnji Zadranin nije ponovio daljinu iz kvalifikacija (20.52 m), ali ni to mu ne bi bilo dovoljno za plasman među osmoricu najboljih. Iza Žunića ostao je samo mladi Poljak Konrad Bukowiecki koji nije uspio izvesti nijedan ispravan hitac.

FENOMENALAN USPJEH: Stipe Žunić izborio finale u bacanju kugle, borit će se za medalju

Prvo ime finalnog nadmetanja kuglaša bio je Amerikanac Ryan Crouser koji je u tri od šest pokušaja prebacio granicu od 22 metra, jedini kojemu je to uspjelo u Rio de Janeiru. Najdalje je bacio u petoj seriji, a sa 22.52 m srušio je olimpijski rekord Nijemca Ulfa Timmermanna (22.47 m) iz Seula 1988. Drugo mjesto osvojio je Crouserov sunarodnjak Joe Kovacs (21.78 m), a u petoj je seriji do bronce stigao Novozelanđanin Tomas Walsh (21.36 m).

Zlatni i srebrni iz Londona, Poljak Tomasz Majewski i Nijemac David Storl, morali su se zadovoljiti šestim i sedmim mjestom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr