Baš i h ne ide

JEDNA NESREĆA NIKAD NE DOLAZI SAMA: Nakon očajnog smještaja i pljačke australske sportaše pogodio novi peh

Australski sportaši zasad su najveći pehisti u Rio de Janeiru gdje će u petak biti otvorene Olimpijske igre.

Najprije su pobjegli iz Olimpijskog sela zbog nezadovoljavajućih uvjeta. Nakon što su se vratili, dio njih je opljačkan, a sada je neke napala i bolest. Naime, gotovo trećina australske ženske vaterpolske reprezentacije završila je u karanteni zbog želučanih problema koje su djevojke zadobile u Rimu uoči leta u Rio.

U karanteni dva dana

“Djevojke će biti izolirane 48 sati i neće biti u nikakvoj interakciji s ostalim sportašima i članovima delegacije. Vjerujem kako će se za to vrijeme oporaviti”, rekao je šef australske liječničke ekipe David Hughes.

Prije desetak dana Australci su objavili da su odbili smještaj u Olimpijskom selu zbog nezadovoljavajućih higijenskih uvjeta, začepljenih WC-a, curenja vode po zidovima, prljavih podova i kupaonice, otvorenih strujnih instalacija…

Pljačka tijekom požara

“To nisu uvjeti dostojni Olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme”, rekla je tada šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

ZAČEPLJENI WC-i, PRLJAVI PODOVI, CURENJE VODE… Australci pobjegli glavom bez obzira iz Olimpijskog sela

A ŠTO JE RADILO OSIGURANJE? Australski sportaši opljačkani usred Olimpijskog sela!

Nekoliko dana kasnije Australci su se ipak smjestili u Selu jer su dobili jamstva da su svi problemi riješeni. Dio njih je, međutim, prošli vikend – opljačkan. Pljačka se dogodila u trenucima kada su sportaši bili evakuirani iz svojih apartmana zbog manjeg požara na parkiralištu. Kako je objavio australski 9News, iz soba australskih sportaša ukradena su najmanje tri prijenosna računala i još nekoliko vrijednosti.

Povratak na Net.hr