OGOLJENI DO KRAJA: / Ovo će postati veliki problem hrvatskog sporta

Jedan od najvećih hrvatskih košarkaških talenata Dragan Bender propustio je ovogodišnje U19 Svjetsko prvenstvo zbog nevjerojatnog šlamperaja HKS-a, a čelnike Saveza baš i nije briga za kiks.

29.6.2015.
15:11
VOYO logo

Podsjetimo, mladi košarkaš Maccabija ima ugovor o sponzorstvu s Adidasom, a kako je Jordan Brand tehnički sponzor našeg saveza sve kategorije osim seniorske moraju nastupati u njihovoj opremi. Jednostavno, u našem savezu nisu mislili prilikom potpisivanja da je moguće da i sami igrači imaju svoje sponzore, tako da svaki klinac neće moći igrati za Hrvatsku.

Osim ako on ili savez ne plate - penale, a HKS baš i nije pokazao želju da prekrši ugovor. Navodno, kako piše 24sata, HKS je i prijetnjama pokušao natjerati mladića da zaigra u opremi 'njihovog' sponzora, a kada to nije prihvatio - nisu ga prijavili za nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazuju mišiće na - najvećem talentu

Problem jest i u činjenici kako je Bender ponajbolji igrač u svojoj generaciji na planeti, koji će za godinu-dvije vjerojatno doseći uspjeh Marija Hezonje na NBA draftu. Prevedeno, Hrvatska ima košarkaški dragulj, ali HKS je na njemu pokazivao mišiće i postupio potpuno pacerski, kao i kad su zaboravili riješiti papirologiju za nastup američke košarkašice za Hrvatsku na nedavnom Eurobasketu.

"Još 15. lipnja Adidas je uputio e-mail HKS-u, a ja sam isto napravio 18. lipnja. Upozorili smo ih na problem, no nitko nije reagirao. Čekali su do zadnjeg dana, a Dragan je na pripremama igrao u svojoj obući. Frustrirajuće i razočaravajuće je da je Dragan zbog ovoga propustio SP, najveću smotru svoje generacije. Razumio bih da su mi rekli kako nije dovoljno dobar, odnosno da ga ne žele, ali njihov odgovor 'mi tu ne možemo ništa' me zaprepastio", stoji u tekstu 24sata izjava Benderova menadžera Mauricija Balduchija koji kao stranac je pogodio u srž našeg problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko stoji na putu Dream teama

"Tko to ima pravo stati na put ostvarenju sna jednog mladog igrača, tko ima pravo stati na put stvaranju jednog novog hrvatskog Dream teama s Tomićem, Šarićem, Hezonjom, Bogdanovićem i Benderom? Netko je iz Hrvatske cijelom košarkaškom svijetu poslao krivu poruku."

Netko je poslao pogrešnu poruku. I to nažalost nije prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo