ODUŽILI SE LEGENDI: / Atlanta umirovila dres košarkaškog velikana

Image
Foto: AFP, STREETER LECKA

Košarkaški klub Atlanta Hawks umirovio je dres s brojem 55 kojeg je tijekom razdoblja od 1996. do 2001. godine nosio jedan od najboljih obrambenih igrača NBA lige svih vremena Dikembe Mutombo.

25.11.2015.
13:57
AFP, STREETER LECKA
VOYO logo

U klubu, u kojem dužnost jednog od trenera danas obavlja i hrvatski stručnjak Neven Spahija, Mutombu je ukazana čast podizdanja dresa pod svod dvorane tijekom poluvremena sinoćnje utakmice protiv Boston Celticsa.

"Nikada nisam pomislio da će moj dres biti umirovljen, a sada će zauvijek ostati ondje", izjavio je Mutombo koji je četiri puta službeno bio proglašavan najboljim obrambenim igračem NBA lige u kojoj je proveo 18 godina i promijenio pet klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se da Denver napravi isto

Denver Nuggets bio mu je prvi i očekuje se da se osmerostrukom All-Star igraču za napravljeno od 1991. do 1996. oduže na jednak način. Trebalo bi se to dogoditi početkom sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mutombo je stanovnik Košarkaške kuće slavnih, drugi na vječnoj listi najboljih blokera NBA lige (3289 blokada, prosječno po utakmici 2.75) i devetnaesti skakač svih vremena (12.358 skokova, 10.3 po utakmici).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo